Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség? Vagy valami más?

Pánikbetegség? Vagy valami más?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron volt pár pánikrohamom, annyira idegesített és stresszeltem egy embertől, hogy rohamjaim lettek.(Nem részletezném, hogy mivel hozta ki belőlem) Hánytam, hasmenésem volt, étvágytalan voltam, dobogott a szívem borzasztóan, vert a víz,szédültem, kegyetlenül zúgott a fülem.. Csak akkor volt ha a közelemben volt ez az ember. Sokat olvasgattam, és szépen letudtam küzdeni egyedül nagy nehez. Az elmúlt egy évben 1-2x volt olyan, hogy nem sok kellett volna egy újabbhoz.. Azóta viszont megszálott lettem! Stresszelek ha valaki valami olyat mond vagy csinál.. És nagyon időhöz kötöm magam! Pl ha indulnom kell ugyan abban a megszokott időben megyek (pl. 12.52-kor) ha mégsem úgyérzém, hogy az úton valami bajom fog történni! Reggel az ágyból is csak kerek időben kelek ki, pl. 8.00 vagy 8.05 vagy 8.10 stb.. Nagyon függők ettől! Szerintetek? Orvozhos ha nem muszáj nem mennék, gyógyszert sem szeretnék szedni!

Köszi ha elolvasod!

2017. jún. 29. 22:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, ismerős, nekem is enyhe pánik-tüneteim vannak/voltak az elmúlt időben, nálam a szellemi túlterheltség és a vizsgaidőszak hozta elő. Ha van kedved beszélgethetünk erről privátban. De a leírtak alapján ez pániknak tűnik...
2017. jún. 29. 22:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Pánik volt, de 1-2 roham még nem pánikbetegség. Most a szorongásod átfordult egy kis kényszerességbe, ami szintén egyfajta szorongás. Erre még nem kell gyógyszereket szedned. Ha el tudsz lazulni, akkor megnyugszik az idegrendszered, és elmúlnak a tünetek. Sport, jóga, relax, meditálás, kellemes tevékenységek, hobbik segítenek.
2017. jún. 29. 22:45
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat!

Van egy 1.5 évesem sajnos születése óta egyedül vagyok vele.. Próbálok rá koncentrálni, de még így is néha beleesek a gödörbe sajnos.. 😯

Leginkább attól félek, hogy milesz ha vissza állok dolgozni?!

2017. jún. 29. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!