Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Post trauma alakult ki nálam?

Post trauma alakult ki nálam?

Figyelt kérdés
Viszonylag zord gyermekkort tudhatok magam mögött, számos megrázó élménnyel. (legjava az alkoholista apámhoz köthető aki számos alkalommal, gyakran estéig nyúlva veszekedett anyámmal, a földre hányta a kozmetikumait, majd rámparancsolva hogy használjam azokat; ezt követően anyám bantalmazása ami engem érintett még kisiskolás koromban -legjobb példa a mikor a kezén hordott ékszerei felsebezték az arcomat és évek multán panaszkodott arra hogy még ütni sem lehet engemet-; majd a bátyám bántalmáza aki apám támogatásával a hatalmas korkülömbség ellenére is zsarnokoskodhatott felettem) Mivel még csak közelítek a tanulmányaim végéhez, az együttélés elkerülhetetlen. A napokban szüleim vendéggel tértek haza a munkából (munkatársak voltak), és anya kötelezett hogy én is legyek jelen a társalgásnál (mert hát... a leendő barátnő megakart ismerni), és akaratom ellenére burkoltan úgyan, de orkánként törtek elő belőlem ezek... minden ami a zárójel keretein belül elmesélt, nem bírtam másra gondolni, annak örülök hogy bírtam másképp gondolni, de akkor és ott nem tudtam megfékezni magamat minden előtódult. Valóban erre utalhat?

2017. jún. 28. 15:39
 1/3 A kérdező kommentje:
*(hogy bírtam másképp) mondani
2017. jún. 28. 15:42
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez nem post trauma, hanem jogos harag, és indulat. Ez sajnos addig nem fog változni, amíg otthon laksz. Azt kéne mondanom, hogy próbálj megbocsátani az apádnak, de nem mondom, mert én sem tudtam megbocsátani a sajátomnak. Pedig 8 éve halott. És még mindig bedühödök, ha eszembe jut, hogy miket csinált velünk gyerekkoromban. Ilyenkor legszívesebben kiásnám a sírját, de csak azért, hogy belerúghassak, és leköphessem. Igyekezz elköltözni otthonról, addig pedig tarts ki! Nem kell jóképet vágni hozzá.
2017. jún. 28. 15:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem tudtam kontrollálni, félelemmel tölt el. Mi lesz ha egyszer majd egy megértő, szeretetteljes társaságba kerülök? Annyira félek hogy ott is szüntelen ez fog ömleni belőlem, csak nem fogom szépíteni....
2017. jún. 28. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!