Hogyan segíthetnék neki a családja nélkül, mindenképpen kell a családi támasz?
Úgy gondolom, soha nem az számított, hogy családtag, vagy egy barát az, aki segítni tud - a viszony számított mindíg két ember között. Ha a családdal rossz a viszony, akkor azok képtelenek lesznek segíteni, de igaz egy a komákra is. Ha veled elég jó a viszonya, akkor Te segíthetesz Neki megérteni, hogy miért rossz ez, de készülj nagy beszélgetésekre, ha egyáltalán el fogja mondani neked az okokat.
A személyes példa is fontos része lehet annak, hogy meglássa, hogy nincs értelme inni, de a közeg, ahol felnőtt, ahova hazatér, az emlékek - nagyon komoly visszahúzó erőt képviselnek.
Megerősíteném az előttem szólót: valóban csak akkor fog változni valami, ha Ő maga akarja, és teszi meg: ha "bekattan" valami, és önszántából leteszi. Ekkor jó, ha van mellette valaki, aki támogatja, és segít neki kitartani az első időkben.
Nekem egy cimborám erősen dohányzott (tudom, hogy nem igazán hasonlítható össze). Én soha nem tettem, de ugyanabban a társaságban voltunk vagy 5-10 ember és rajtam kívül mindenki szívta. Ez a cimborám végül megértette, hogy miért ne tegye, és eldöntötte, hogy leteszi, és letette. Ennek már sok éve, azóta sem gyújtott rá, pedig majd 10 évig szívta.
Aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, azon nem lehet segíteni. Ez nagy igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!