Volt már skizofrén beteg valamelyik családtagotok? Mennyire tudtatok segíteni neki és mennyire viselt meg benneteket?
a bátyám paranoid skizofrén, emellett játékgépfüggő, bipoláris depressziós, stb stb és füvezik is...
én most vagyok 17 éves, kb. 8-9 éves lehettem, amikor drogtúladagolás miatt kialakult nála ez a betegség, persze mindez otthon, a szemem láttára, majdnem belehalt, kimosták a gyomrát, stb majd kórházba került, de sokszor visszaesett, a fűről ma sem tud leszokni...
mindig azon jár az eszem, hogy vajon mi játszódik le benne, mert igazából én kívülről csak annyit látok rajta, hogy sokszor feszült, agresszív, vagy látom, hogy fű hatása alatt van, vagy olyan üres a tekintete...
sok helyen olvasom, hogy ezek az emberek gyakran öngyilkosak lesznek, én nagyon nagyon remélem, hogy ő nem, mert azt nem bírnám ki...
pedig ha belegondolok a helyzetébe, én a helyében már az lettem volna...:S 27 éves, nincs barátnője, régen nem is volt már, mert annó a drog miatt lett vége egy komoly kapcsolatának, és most nagyon magányos; emellett ott a játékgépfüggősége, ami hullámokban jelentkezik, + a pénzt sem tudja kezelni, mindig azonnal elkölti, alkalmi munkákból él... kezelik pszichiátrián, havonta kell visszamennie, és gyógyszert szed, élete végéig mostmár... de szerintem ez a "kezelés" semmit nem ér, mert hát mit tud tenni vele a doktor?? nagyjából semmit...
nálatok a leírt embereknél milyen tünetekkel járt a paranoid skizofrénia?? hogy alakult ki?? mit tudtok róla? bármilyen tapasztalatot szívesen meghallgatnék, hogy jobban megértsem a bátyámat, vagy hogy segíthessek rajta... köszi!
Anyám paranoid skizofrén. Az a legrosszabb benne, hogy ő saját magát nem de a családját teljesen tönkreteszi.
Állandó téveszmék, amik legkülönfélébbek lehetnek.
Próbáltam már megérteni és együtt érezni vele, de akkor meg egyre jobban belelovalta magát még mélyebben elbújt az ő elefántcsont tornyába.
Amikor meg ellenkeztem és úgy mond megtagadtam az ő állításait, akkor meg csak vita, veszekedés lett a vége.
Oda jutottunk, hogy mivel ő el tudja magát tartani és látni, valamint nem közveszélyes, ezért leredukáltam a kapcsolatunkat a lehető legkevesebb személyes találkozásra.
Tudom ez nem megoldás az ő problémájára, de a mi családunkéra igen. Legalább a mi családunkba ne legyen veszekedés és siránkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!