Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek hipochonder lehetek?

Szerintetek hipochonder lehetek?

Figyelt kérdés

Kb 2 hónapja diagnosztizáltak spontán légmellet nálam. 5 napig feküdtem kórházban, az oxigéntől elmúlt magától. Nem rég voltam CT-n és megindult a hegesedés az érintett területen, az orvosom pedig azt mondta, hogy örüljek, mert ott már ezek szerint nem lesz légmell. Viszont lejjebb kialakult egy ciszta. Azt mondta az orvos hogy vigyázzak magamra, ne erőlködjek, de nem kell túlaggódnom, mert a ciszta mellett vastag a mellhártya, nehezen szakadna át. Viszont én amióta kijöttem a kórházból, érzek egy hátfájást, hasonlót mint akkor, amikor be kellett mennem és megmondták hogy miért fáj. De akkor járni is alig tudtam, le kellett feküdnöm, mert annyira fájt. Most pedig csak néha érzem és csak akkor, ha fekszem és arra figyelek. Ha valami teljesen mással foglalkozom, nem érzek semmit. Simán haza tudok sétálni a buszmegállóból, azelőtt ez sem ment. A suliban az érettségire koncentráltam és végig nem éreztem fájdalmat, mert nem volt időm sem koncentrálni rá. Szóval kb akkor jön elő ha unatkozom. Az a helyzet, hogy amikor úgy jobban lettem, kicsit megerőltettem magam, a barátnőmmel... félek hogy baj van. A bal tüdőmön volt ez, de néha a jobbon is érzem. Már 2 napja fekszem, csak enni kelek fel...

Légyszi értelmes válaszokat írjatok, ezt nem viccnek szántam, annak ellenére hogy elég összevissza a megfogalmazásom.

2017. máj. 18. 08:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem hipochondriának nevezném, hisz tényleg vannak gondok, és aggódsz. Ez teljesen más, mint mikor valaki a levegőből bebeszél magának valami halálosat.

Nem értem, miért fekszel, ha úgy rosszabb. Éld az életed, hisz a doki nem tiltott el ettől. Járj felülvizsgálatra és ne arra figyelj, mikor fáj, hanem hogy mikor nem. Ha aggódsz, a dokit is felhívhatod, megnyugszol, és nem kell egyedül pörögnöd a dolgon.

2017. máj. 18. 08:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Azért fekszem, mert elvileg a légmell pihentetésre gyógyul. Szóval ha esetleg újra lenne, akkor lenne esélyem arra hogy nem kell műteni, vagy egyáltalán nem vágnak fel, hogy bekössenek egy csövet
2017. máj. 18. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!