Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen okai lehetnek annak...

Milyen okai lehetnek annak hogy képtelen vagyok megölelni másokat?

Figyelt kérdés
Nem csak távoli rokonokat hanem a saját szüleimet, a hozzám legközelebb állókat is képtelen vagyok megölelni. Utálok megköszönni dolgokat, felköszönteni őket a születésnapjukon, sőt még köszönni is utálok. Lehetnek ennek mélyebb okai?
2010. máj. 15. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Saját magaddal van gondod, én is ugyanígy vagyok ezekkel a dolgokkal, de már fejlődtem mióta pozitívan próbálok mindenhez hozzáállni és nem egy sz*rkupacnak tartom magam.
2010. máj. 15. 23:12
 2/7 anonim ***** válasza:
nem tudod magad szeretni.ezért másokat sem tudsz.nagyjából ez lehet a lényege.és nem tudom jól kapizsgálom-e de sztem az is belejátszik,hogy a környezeted tul sok dolgot vár el tőled.
2010. máj. 16. 18:33
 3/7 anonim ***** válasza:
én is így vagyok ezekkel..képtelen vagyok rájuk.az már nagyobb baj, hogy szólnak is érte... 1 éve elküldtek pszichológushoz, ő azt mondta, hogy ezeket a szorongás és a depresszió okozza
2010. máj. 16. 19:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Megölelni puszi puszi én sem szerettem soha gyerekeimet se ölelgettem puszi és kész pedig öket szeretem a legjobbanMegköszönni viszont vagy a jótettért nagyon hálás tudok lenni de csak 3 lépés megtartásávalNem öszinte ember az szerintem aki mindig vigyorog nyalom falom a másikat Én jol érzem magam igy és akinek nem jo annak szevasz az s ebaj ha nem köszönTőlem is elvárják a férjem rokonai a felköszöngetéseket engem senki közülük jaj elfelejtettük Én is elfelejtem az idén öket." nagy fiam van 17 20 évesek lehet öket szeretni puszi ölelés nélkül is A fiaim ugyanilyenek ők se puszis tipusok Huzodnak el,ha anyosom puszival akar bucsuzni
2010. máj. 24. 18:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezzel nem vagy egyedül. Én is így vagyok ezzel, de szerintem ebben nincs semmi rendkívüli. Ha nem kívánod, tök fölösleges folyton nyálaskodni. Untig elég olyankor közeledni másokhoz, amikor kedved támad hozzá.
2010. máj. 25. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért ne felejtsük el, hogy az ölelés tök egészséges, amit tudományos kutatások bizonyitanak. Szóval ha irtózol az öleléstől, ott nyilván önmagaddal is gond van. Én a helyedben mindenképpen elbeszélgetnék egy pszichológussal. Különben nagyon ismerős a téma. Ahogy egy fenti válaszoló mondta, szeresd önmagadat, hogy másokat is szerethess. A legközelebbi hozzátartozókat nem ártana időnként megölelni, persze nem erőszakkal.
2010. máj. 25. 09:56
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

nem arról van szó hogy mindig ölelgetnem kellene őket, hanem pl. ha valaki megölel képtelen vagyok visszaölelni, csak állok, és kellemetlenül érzem magam.

2010. máj. 25. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!