Rivotrilt milyen természetesen dologgal lehetne pótolni?
Figyelt kérdés
Anyukámrol van szó.
3-4 éve kezdett el többek között Rivotrilt szedni, a végén már napi 8db-ot szedett, 2mg-osat.
Fel év alatt sikerült a 8at 1,5re csökkenteni.
Ő ettől a gyogyszertől nagyon pörgött, olyan volt mint egy drogos.
Másoknál általában az ellenkezőjét hozzá elő, nincs erejük stb.
Na most mivel anyukám nem szed már annyit nincs ereje, van hogy fel sem tud kelni. Félek, hogy vissza fog szokni nagyobb dózisra.
Milyen természetes dolgok adnának neki egy kis energiát?
Kávé nem jó.
Előre is köszönöm.
2017. ápr. 19. 23:38
1/7 anonim válasza:
Annyira depressziós, hogy mindenképpen rángasd el orvoshoz.
Ha kell erőszakkal.
A trükköd dobd be, hogy csak baráti látogatás.
Előtte beszéld meg az orvossal.
2017. ápr. 20. 00:29
2/7 anonim válasza:
Ezt a gyogyszert nem adjak veny nelkul a patikaban, tehat tuti orvos irja fel neki. Az meg feltehetoleg jo okkal adja neki honaprol honapra a receptet, foleg hogy ilyen sokat szed. De ez szerintem olyan mennyiseg, amit nemigen lehet semmiflele termeszetes szerrel potolni. Van aki 1-2 szem 0,5-1mg-os szorongas oldot sem tud egyszeruen letenni, es egyeb szerekkel potolni.
Mindenkepp orvosi konzultaciot javasolnek!
Meg nem artana a gyogyszer melle pszichologus sem, ha mar 3-4 eve szedi...gyogyszereken nem lehet ennyi evig elni! Legalabb a tunetek enyhuleset kellett volna hoznia, es akkor melle terapia segitene megoldani a problemait, amik idaig vezettek, es akkor lehet elhagyni valamennyit a gyogyszerekbol. Amit most csinal annak semmi ertelme!
2017. ápr. 20. 05:50
3/7 A kérdező kommentje:
A harmadik-negyedik szemig nem volt baj, csak az elvonási tünetek. A pszichiaterevel konzultált, de ő beakarta fektetni kórházba, de ő nem akarja..
2017. ápr. 20. 09:34
4/7 szenes43 válasza:
Az lenne a legegyszerűbb és igazán hatásos ha tényleg befeküdne egy erre a célra szakosodott klinikára. Ott orvosi felügyelet mellett beállítanák azt a dózist akár Rivotrilból is ami szükséges hogy normálisan teljenek a napjai. Nem tudom miért vitte fel napi 8 tbl. az adagot 2mg.-osból. Ezt tőle kell megtudakolni hogy mi késztette rá. Én 3 hétig voltam bent depresszióval a helyi gondozó utalt be és mondhatom nincs negatív élményem. A szomszédom gyógyszerfüggő kamionosféle volt. Az úton levélszámra evett valami gyógyszert talán hogy éber maradjon,de végül is ott kötött ki a szomszéd ágyon. 3-an voltunk a szobában megkaptuk a kiírt gyógyszert,reggelit majd délelőtt az infúziót és utána olvastunk,beszélgettünk ebédig.Nekem sem volt kedvem befeküdni de már a pszichiátriai gondozó nem tudott mit kezdeni velem. Azt sem tudom anyádnak ki írta fel azt a rengeteg gyógyszert mert 50 db. van egy üvegcsében és napi 8 az meddig elég? Ha orvos írta fel annak nem szúrta a szemét a mennyiség? Olyan szigorúan adják ki még receptre is. Rá kell írni hogy ki váltja ki a szem. azon. számot.
2017. ápr. 21. 09:54
5/7 A kérdező kommentje:
Pszichiáter írta fel neki és a pszichiáter emelte meg a dózist is.
2017. ápr. 21. 13:09
6/7 szenes43 válasza:
Ez akkor legális csak nem tudom milyen megfontolásból szedette ezt a nagy mennyiséget a pszichiáter aki mint tudjuk orvos. Szigorú felügyelet mellett le lehet ezt csökkenteni valami normális dózisra de ez csak klinikai környezetben lehetséges.Házilag otthon esetleg saját megfontolásból könnyen tragikussá válhat.
2017. ápr. 21. 18:42
7/7 A kérdező kommentje:
Tud róla az orvosa, csak ő beakarta fektetni. Anya nem akarta, se ettől független ok konzultálnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!