Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a véleményed a tudatmódosít...

Mi a véleményed a tudatmódosító szerekről?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 14. 10:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Jók.
2017. ápr. 14. 10:32
 2/11 anonim ***** válasza:

1. :Ddd en is ezt akartam irni, erre latom mar beirtad. Meg a %unk is egyforma :D

Amugy annyival kiegeszitenem, h nem mind1, melyikrol van szo, mert vegulis az alkohol is kepes erre, es megsem egy heroin.

Szerintem mertekkel, alkalmankent fogyasztva nincs vele problema, amig az ember olyan 18-25/6 eves kora kozott van. Az alatt /folott vagy nem eleg erett meg, h helyen kezelje a dolgot, vagy mar " illik" massal foglalkoznia, amibe mar nem illik bele a cuccozas.

2017. ápr. 14. 10:36
 3/11 anonim ***** válasza:

18-25 éves korban amúgy károsabb, mert kb 25 éves korig fejlődik a szervezet, mint utána.

Az alkohol hatásmechanizmusát nézve a szervezetre, kemény drognak számít.

2017. ápr. 14. 11:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Mai életmódunk szükségessé teszi szinte a fogyasztásukat, ezért társadalmilag elfogadott. Szerintem ez veszélyes, mitől állna le valaki miután elmùlt x idős?-nem változik semmi. Szerintem az alkohol ugyanúgy drog mint az általatok említett heroin. Nem az dönt hogy legális vagy sem. Hosszútávon nem használható, rövidtávon meg nem tudhatod le tudsz-e majd állni vele. Nem választás kérdése a függőség, hanem az alkohol és droghasználat következménye. Ha ez elkerülhető azzal, hogy nem élek ilyesmivel akkor az az én döntésem, nem azért mert illegális, vagy elítél a társadalom.
2017. ápr. 14. 17:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Legjobb dolgok, csak nem szabad túlzásba esni.
2017. ápr. 14. 19:54
 6/11 anonim válasza:
A fű az jó ,mármint a rendes,nem ez a bioszar.Az alkohol hm hát az a legerősebb drog....Az aztán módosítja a tudatot.Frontinnal is elvagyok..
2017. ápr. 15. 11:54
 7/11 Jászay András ***** válasza:
Én nem érzem szükségét annak, hogy hülyítsem magam.
2017. ápr. 16. 07:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Van egy könyvem "Charon - a földi lelkek révésze" Az összes "kábító" hatással bíró szerrel foglalkozik.

Kezdve a teától a kávén keresztül az alkohol, dohány, lágy -És kemény droggal bezárólag.

Van benne egy-két meglepetés.

2017. ápr. 16. 10:02
 9/11 kriszpo ***** válasza:

Ezt üzenem az előttem szólóknak:

- A tudatmódosító szer tág fogalom. Pontosítsd!

- 18-25 éves kor? Nagy hiba korhoz kötni. Gondoljunk arra, hogy egy heroinista anyának a még meg nem született gyermeke már függő vagy arra az emberre, aki 60 éves korára lesz alkoholista.

- "Mai életmódunk szükségessé teszi szinte a fogyasztásukat..." - Kinek az életmódja, és mi az, hogy szükségessé teszi? Nekem biztos nem.

- "Legjobb dolgok, csak nem szabad túlzásba esni." - ezt nem az ember dönti el, ha kialakul a függőség, akkor abból elég nehéz kiszállni.

- "A fű az jó ,mármint a rendes,nem ez a bioszar." - igazad van, a bioszar az a trágya. A füvet meg legeljék a tehenek. "Frontinnal is elvagyok.." - gratulálok, irány a pszichiátria és az addiktológia!

- Személy szerint nem élek tudatmódosító szerekkel (alkohol, tea: ritkán), viszont a "munkám" során sajnos elég gyakran találkozom tudatmódosító szer hatása alatt álló személyekkel.

- ÉS még valami: ha valakinek bemosnak egyet, annak is módosul a tudata egy időre, igaz?

36/F mentőápoló

2017. ápr. 18. 12:56
 10/11 anonim ***** válasza:

"Mai életünk szükségessé teszi a használatukat"

Ezt fenntartom, annak ellenére, hogy jó ideje nem élek vele. Gondoljunk bele, fiatalokon hatalmas nyomás van már az általános iskolában is, emberek szétszakadnak a munkahelyi pörgésben. Erőből orrvérzésig mindent. Egy fogyasztói társadalomban élünk. Mindenki gyorsan akar sikeres és boldog lenni pl. A drogozás is ilyen, pénzért boldogság gyorsan, nyugalom, önbizalom... alapvető gond az, hogy megítélést kap egy szerfogyasztó, vicc mikor a rendőr tart oktatást a drogokról az iskolákban és azt állítja, hogy a drog a hibás meg dílerek. Persze. Szerintem a társadalmi helyzet, annak kilátástalansága, a gyermeküket kényszerből elhanyagoló szülők akik ki sem látszanak a melóból. Na meg a hibás világnézet, hogy csakis a tökéletes ami elfogadható.

2017. ápr. 18. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!