Sertralin, Xanax és alkohol együtt?
A nyugtató bevétele után kb 2 óráig én nem innék.
Legjobb lenne egyébként is leállnod a nyugtatóval, mivel már régóta szeded a szertralint, mennie kéne. Mennyi a szertralin adag 75, 100 mg?
Mivel a szertralin a szerotonin visszavétel gátlók csoportjába sorolható, valamint az alkohol is segíti ennek megvalósulását elég kemény függőséget okozhat a kettő együttes bevétele, nem beszélve arról, hogy súlyos szerotonin szindrómát idézhet elő, ami akár halállal is végződhet. 1 évig voltam rajta, valamiféle stimuláns kábítószer hatását váltja ki az együttes alkalmazás. Sem MDMA, sem amfetamin élményhez nem hasonlítanám. Zsibbadt vagy, mégis pörögsz, és azt érzed szétfeszülnek az idegsejtek az agyadban valamint szexuális túlfűtöttség a kielégülést mellőzve. De én függő voltam, nekem más volt a szituáció. Amikor lejöttem róla vizuális hallucinációk, rémálmok, áramütés szerű érzetek az agyban, remegés,szívritmuszavar hányinger és egyéb szép dolgok.
A xanax pedig benzodiazepint tartalmaz,mivel mindkettő depresszáns alkohollal együttesen alkalmazva felerősíti a nyugtató hatást, ezzel megdobva annak esélyét, hogy toxikus tüneteket idéz elő.
A gyógyszer, alkohol kombó az egyik legveszélyesebb kísérlet, amit az ember elkövethet maga ellen. Persze én nem tartottam a mértéket, a felelősségteljes alkalmazás itt is nagyon sokat nyom a lattban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!