Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezen tud segíteni hetente egy...

~Gold'Y# kérdése:

Ezen tud segíteni hetente egy óra pszichoterápia? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Mostanában elég rosszul telik az életem, 14 éves életvidám fiú VOLTAM, egészen 2017 február 3.-a, fél 9 óta... Ezt azért tudom ilyen pontosan, mert egy angolórán történt az, hogy úgy éreztem, a tüdőmbe ment egy cukorka, amit a számba dobáltam. TUDOM, ez hülyeségnek tűnik, viszont ezen én nem tudok nevetni. Azóta szorongok, bármi történik a testemben, például: fáj a fejem, attól tartok, hogy agydaganatom van, vagy agyhártya-gyulladásom. Ilyenkor szintén elkap a halálfélelem, és hevesen dobog a szívem, légszomjam van. Nem rég olvastam az öngyilkosságról, és azóta irtózom ettől a szótól, nagyon félek attól, hogy a jövőben nem fogom látni a kiutat, és végül megteszem.. Ettől szorongok leginkább, és olyan, mintha bele akarnám őríteni magamat ebbe... Valahányszor eszembe jut ez a szó, akkor jönnek a gondolatok, hogy "Mi van, ha nem tudok hosszú, és szép, boldog életet élni?" "Mit tenne a környezetem, a barátaim, a családom, ha én ezt megtenném?"

Nagyon rémisztő ez a dolog, és egyáltalán nem szeretném ezt JELENLEG megtenni, csak attól félek, hogy egyik nap ezt szeretném csak... Ezeket a gondolatokat kitudja verni a fejemből a pszichológus? Nagyon ijesztő ez az egész, és újra a régi életemet szeretném, amikor boldog, életvidám gyerek voltam...

(Bővebben kifejtem ezt annak, aki ír privátban, és úgy érzi, tud segíteni)

Köszönöm szépen minden kedves válaszolónak!

2017. márc. 30. 20:17
 1/2 anonim ***** válasza:
Napi szinten végezz valami edzést! Igyál naponta többször citromfű teát, és szedjél B-MAX vitamint, magnéziumot! Nagyon megijedtél, és ez provokálta ezt a mostani állapotot. Pszichológus is sokat segíthet neked. Egyébként próbáld terelni a gondolataidat, ha úgy érzed negatívak. Hallgass zenét, foglald el magad!
2017. márc. 30. 20:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Nagyon megijedhettél, amitől kialakulhatott benned egy pánikbetegség, ez általában erős halálfélelemmel jár, heves szívdobogásérzéssel, rosszulléttel. Jól tetted, hogy szakemberhez fordultál ezzel, az, hogy heti egy óra pszichoterápia elég lesz e, nem lehet így előre megmondani, mert mindenki más ebben, változó, hogy mennyi időre van szükségünk a problémák feldolgozásához.
2017. márc. 30. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!