Van egy idoszak az eletemben, amire egyaltalan nem emlekszek. Hogyan tudnam visszahozni az emlekeket? 20/L
Ez valóban elég furcsán hangzik. Fényképek, videófelvételek esetleg segíthetnek, vagy ha az ember megpróbál "horgonypontokat" keresni, és asszociálgatni. Tudom, hogy nem idevágó példa, de pl. ha eltűnt kulcsot keresek, elképzelem a helyzetet, amikor még megvolt, hol jártam, mit ügyködtem, mit hova raktam, stb. Általában beugrik. Pl. kiindulsz a dátumból, tudod, hogy akkoriban pl. jártatok valamerre teszem azt mondjuk nyaraláson, akkor az oda vezető úton gondolkodsz stb. A lényeg, hogy így nem csak a sötétben tapogatózol.
Például most úgy idéztem fel a 10 éves koromat, hogy TUDTAM, hogy akkor X suliban voltam 5-dikes, aha, tehát suli, na, milyen is volt akkor az osztálytermünk, kik is voltak osztálytársak, és így beindul a memóriadömping.
Nem tudom, fog-e segíteni, de technikának jó. Előfordulhat, hogy elfojtasz valamit, nem tudni miért. Az biztos, hogy nem vesztek el azok az emlékek, csak valami miatt nehéz őket felidézni.
Keress fontos eseményeket, amik akkor történtek.
Érdekes, én egész pici koromtók kezdve emlékszem egy csomó eseményre de arra nem, hogy hogy néztem ki 12-14 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!