Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki egy skizofrénnel van...

Aki egy skizofrénnel van együtt mennyi az esélye hogy ő is "megbolondul"?

Figyelt kérdés

2017. febr. 13. 20:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
emiatt lesz valami maradandó bajom?
2017. febr. 14. 07:24
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem, ez nem így működik. Akkor lenne rád érdemi hatással, ha kisgyermek korodban lenne jelen az életedben, pl. egy skizforén szülő igenis negatív hatással van a gyermeke személyiségfejlődésére. De egy már kialakult személyiséget nem igazán befolyásol egy másik ember. (6 éves korra az ember alapvető személyiségstruktúrája már kialakul, azon meg már túl vagy.)

Viszont az érem másik oldala, hogy a mentális problémákkal küzdők hajlamosabbak "problémás" társat választani és így a kapcsolat is problémákkal terhelt lesz. Ebből következik, hogy az amúgy is instabil személyiségben további rossz tapasztalatokat okoz a kapcsolat. A szakítás itt nem megoldás: a saját problémáiddal kellene érdemben (szakember segítségével) foglalkozni. Ha már egyszer diagnosztizáltak, nem kapsz kezelést? Mert kellene...

2017. febr. 15. 07:54
 13/15 A kérdező kommentje:
11 voltam mikor mondta a pszichológus hogy hangulatzavarom van.3x voltam nála utoljára kitoltottem egy papírt és abból állapította meg..akkor még felegy ilyen nem volt és olvastam hogy a sűrű és hirtelen hangulatvaltakozasok nem normálisak😕
2017. febr. 15. 14:11
 14/15 anonim ***** válasza:
bármikor bárki megbolondulhat. mindegy hol vagy és kikkel.
2017. febr. 16. 18:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Gyógyszereléssel féken lehet tartani

a tudathasadásos állapotot.Egy kicsit

lassabbak lesznek a reakciói,de nem

vészes.De ehhez az kell,hogy állandóan szedje.Környezetemben volt

Ilyen példa.

2017. márc. 12. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!