Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki kényszerbeteg, kényszergon...

Aki kényszerbeteg, kényszergondolatai vannak az bolond?

Figyelt kérdés
2017. febr. 8. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem, egyáltalán nem bolond.Mitől lenne bolond?Honnan vetted ezt a sületlenséget?

Én is kényszerbeteg vagyok.

2017. febr. 8. 20:39
 2/7 A kérdező kommentje:
hát ha pl. agresszív kènyszergondolatai vannak...vagy pont hogy nem akarja megtenni azèrt van ez a gondolata folyamat mert fèl tőle? szóval nem èrtem
2017. febr. 8. 21:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Én sem értem mit akarsz kérdezni.Nem nevezhető bolondnak akinek kényszergondolatai vannak, akkor sem, ha azok agresszívek.Válaszoltam a főcímben feltett kérdésedre.

Az emberek nagyon dobálóznak a "bolond", "elmebeteg" szavakkal, de azt sem tudják mit jelentenek ezek.Ha valaki járt már pszichiáternél, akár egyszer, akár többször, vagy volt már pszichiátrián, azt az átlagember rögtön bolondnak titulálja, pedig ez nem így van.

2017. febr. 8. 23:33
 4/7 anonim ***** válasza:
A második kérdésedre az a válaszom, hogy erre nem lehet így válaszolni, mivel zavaros a kérdés.A kényszerbetegségek, kényszergondolatok nagyon sokfélék lehetnek.Kérlek fogalmazd meg világosabban a kérdésedet.
2017. febr. 8. 23:35
 5/7 A kérdező kommentje:
van a kènyszergondolatoknak az a fajtája amikor valaki attól fèl hogy bánt, megöl valakit.nem akarja megtenni pont ez benne a pláne csak folyamat retteg a gondolattól...vagy ilyesmi, nem tudom pontosan milyen ez.ezek az emberek bolondok, vagy normálisak csak túldramatizálnak valamit amiből lesz ez a kènyszerbetegsèg?
2017. febr. 8. 23:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon szélsőségesen látod: vagy bolond, vagy túldramatizálja a dolgot.

Igazából egyik sem. Gyakorlatilag nincs olyan ember a Földön, akinek ne lennének különböző lelki problémái, sérülései (kivéve talán a Dalai lámát, de még ebben sem vagyok biztos, valószínűleg neki is van problémája, csak képes jól kezelni).

Mivel az iskolában nem tanítják (meg úgy alapvetően sehol), hogy hogyan lehet megküzdeni ezekkel a nehézségekkel, az emberek túlnyomó része különböző típusú és fokú tünetekkel reagál a tudattalan tartalmakra. Ennek egyik megnyilvánulása a kényszergondolatok gyártása. Nyilván az ember ezt nem direkt csinálja, ez egy tudattalan reakció valamire. Tehát nem túldramatizálás, mert mindenképpen egy valós, feldolgozatlan probléma áll mögötte, ami az egyén számára nehézségeket okoz. Ezt nem lehet elbagatellizálni, egy legyintéssel elintézni, hogy ne csinálja, mert ha az illető tudna más módszert, akkor nyilván azt csinálná.

Viszont ettől még senki nem "bolond". Egyszerűen csak van egy mentális zavara, mint az emberek 99%-ának általában. (Csak másnak másmilyen van és nem is feltétlenül van tisztában vele.)

Aki már szembenéz a problémájával, egészségesebb lelkileg, mint az emberek többsége. A legtöbben ugyanis még odáig sem jutnak el, hogy bevallják, hogy gondjuk van. (Mondjuk ők azok tipikusan, akik bolondnak titulálnak másokat.)

2017. febr. 9. 09:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem bolond. A kényszerbetegséget régebben a neurózisok közé sorolták, de mióta megszűnt a neurózis, mint kórkép, önálló betegség lett. Amit viszont a köznyelv "bolond"-nak nevez, az a pszichózis, azaz az elmebetegség.
2017. febr. 9. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!