Ezt kiválthatja a stressz?
Mostanában elég sokat szorongok és stresszelek (suli,felvételi)
Elég nehezen alszom el pár napja. Tegnap előtt este és tegnap este,mindig mikor eltudtam volna aludni egyszercsak felpattantam. Elég furcsán hangzik így. Olyan volt,mintha lezuhatam volna valahonnan. És ez többször is megtörtént egy este alatt. Mi lehet a baj? Lehet ez a stressztől?:( 14/L
Vigyázz magadra, és fejben keresd a választ. Ismerd meg önmagad, határaidat és nem fogsz stresszelni.
A suli nagyon szívgyórsító tud lenni, ha ráparázol fontos, hogy amit teszel abban legyél magabiztos (felvételi) Azok stresszelnek önmagukon akik tudják, hogy jobbak is lehetnének. Az más tészta ha iskolában, otthon, melóban mások miadt stresszelsz. Jó dolog a sok tea, meg vitamin. De szerintem ez fejben dől el. Írhatták volna a cigit is ennyi erővel az azonnali hatással bír de csak halált okoz.
Az erősen stresszes időszakban valóban nehezen alszik el az ember. A lezuhanás-érzés és felriadás nem biztos, hogy közvetlenül emiatt van. Amennyire tudom, ez az agynak egy védekező mechanizmusa: amikor az embernél kimarad egy-két légzésütem (ami lehet a kimerültség miatt), akkor történik meg. Ettől felriadsz, persze végigfut egy adrenalinlöket, és természetesen beindul a légzésed, és a szívverésed is feljebb szökik. A lezuhanás élményét az agyad generálja.
Összefüggés persze lehet, ha nagyon leterhelő a mostani időszak, azaz kimerítő, az vezethet ide. Főleg ha pl. esetleg mást is csinálsz, sportolsz valamit, ami fizikailag is leterhel, és nagyon elfáradsz a nap végére (nálam olyankor szokott lenni ilyen, ebben semmi ijesztő nincs, normális reakció - én általában "gödörbe lépek" :) ). Összességében viszont a sport jó a stressz ellen.
A teák hatását nem tudom megerősíteni, nekem nem használtak. :(
Kérd meg anyukádat, hogy vegyen neked magnéziumot és citromfű teát, esetleg Valeriana kapszulát, ha ezek nem használnak.
Lefekvés előtt szellőztesd ki a szobát, és fűtsd be kb. 20 fokra. Sötétíts be teljesen. Vegyél egy jó forró fürdőt, aztán, ha nem tudsz rögtön elaludni, akkor olvass könyvet, vagy beszélgess valakivel, esetleg írd le a gondolataidat, vagy rajzolj, de ne nézz tévét, számítógépet, telefont, stb., mert a kék fény elrontja az alvást.
Van valakid akivel tudsz beszélgetni, megnyugtat ilyen helyzetben? Esetleg egy barátnő, akit felhívsz?
Én is stresszes időszakon megyek most keresztül, igaz, nem felvételi miatt, de ezek használnak nekem. Vigyázz magadra, és nyugi, sikerülni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!