Mi lehet annak a magyarázata, ha valaki a saját tudását foggal körömmel védi, nem osztja meg másokkal, nehogy megtudja más is. Nehogy ne csak ő legyen az okos. Ez egy betegség? Van pszichológiai magyarázata? Mi okozza/okozhatja?
A kérdezőnek:
Azt tapasztaltam, hogy bizonyos információkat azért is tartanak vissza amit írtatok, ...
és azért is, mert egy kicsit a saját posztjukon vezér szerepet szeretnének birtokolni.
Sőt, van aki az állását szeretné biztonságban tudni, és így azt a látszatot akarja mutatni, hogy ezt csak Ő tudja megcsinálni és más nem, ezért nem érdemes kirúgni, mert nélkülözhetetlen személy.
Pszichológiai magyarázata:
megfeleléskényszer és stresszelés azon, hogy nehogy rövid életű legyen a cégnél.
Ezért meg kell tanulnia a látszatot fenntartania.
És ezt naponta gyakorolni.
Mindent megtesz azért, hogy ki ha én nem. Mert nálam a tudás, nálad meg a butaság.
Egyszer csak én tudtam, hogy ki törte be az ablakot (én voltam) és ezt nem osztottam meg senki mással. Szerintem jól tettem.
Amúgy engem jobban aggaszt, hogy a hülyeséget azt viszont ezerrel megosztják. Elég csak körülnézni pl a Facsén.
Igen, egy betegség, és a torokcsakra blokkoltságával jár együtt, tehát mondhatjuk, hogy az okozza.
Ahogy az első írta: hatalomvágy.
A hatalomvágy maga a betegség.
Tehát hogy mivel nincsen hatalmad, nem vagy a saját hatalmad birtokában, azt a mások fölött szerzett hatalommal akarod pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!