Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholista vagyok, mit tegyek?

Alkoholista vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Titokban de alkoholista vagyok..tudom. Az egyetlen örömömet a pia okozza. Lesz ez másként is? Leszokott alkoholisták.tudtok örölni??
2017. jan. 1. 03:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindenképp prébálj meg leszokni még ha nehéz is .
2017. jan. 1. 04:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Addiktológust keress fel, ő fog majd segíteni.
2017. jan. 1. 04:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez már jó ha valaki elismeri, felismeri hogy ő alkoholista. Ez az első fontos lépés. Ha ez magadba tudatosul már félsiker. Tudom mert én is így voltam. Hidd el könnyebb mint gondolnád, Csak mindíg ott legyen előtted hogy mi voltál és hová akarsz elérni.

Az egyik legfontosabb hogy azt a társaságot el kell hagyni. !!! Mert ha van ilyen társaság , akkor azok mindíg leakarnak beszélni róla. Mindíg úgy próbálják beállítani hogy te szégyeld, kellemetlenül érezd e miatt magad. Csak akarni kell és menni fog.

Örülni ??? Hát ez igen érdekes mert teljesen más lesz az érték rend ezután. Igen, ez az öröm az igazi , nem az alkesz öröm, az az idétlen vigyorgás, röhögés. Akarat kell hozzá. Az biztos hogy ez egy kicsit más fajta élet , de legalább élet. Mégegyszer , ha akarod , könnyebb lesz mint gondolnád.

2017. jan. 1. 05:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Nincs társaság. Itthon szoktam inni. Nem is minden nap. De mindig annyira várom a hétvégét..azért hogy ihassak. El sem tudom képzelni a hétvégét pia nélkül. Nem megyek sehova. Nincs nap hogy ne gondolnák arra hogy milyen jó lesz végre mikor ihatok. Csak hétvégén,de péntek szombat vasárnap. A gondolataimba viszont minden nap jelen van. Anyukám alkoholista volt. Lehet azért is van ez. Amugy anya vagyok én is. Szépen bánom a gyerekekkel..ezzel nincs gond. 36 éves vagyok.
2017. jan. 1. 11:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Anonim alkoholisták is nagy támogatást adhatnak.
2017. jan. 1. 13:38
 6/7 anonim ***** válasza:
ez alapvetően orvosi kérdés és ugy tudom ma már jóé gyógyitható. a fő gond az, hogy nem ismerik el a betegek hogy betegek s igy a kezelést visszautasitják. akkor persze nem is segit s csak rosszabb lesz. viszont aki kikezeltette magát az arról szokott baszámolni hogy sajnálja az elvesztegetett éveket. érdemes mielöbb elkezdeni. fel lehet fedezni rengeteg örömöt az életben.
2017. jan. 1. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:

36 éves anyuka,ne igyál! Gondolj bele, milyen lesz a gyermekeidnek, ha beteg leszel az alkohol miatt! Márpedig egy idő után az leszel! Én is beleestem ebbe a dologba, amibe te, de már október 21.-e óta nem ittam alkoholt és jól érzem magamat. Nem is hiányzik.Tudok örülni a világnak józanul is,sokkal jobb így ébredni! Ha gondolod, írj privátban!

41 éves anyuka

2017. jan. 7. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!