A szorongás tönkre teszi az életem. Mit csináljak?
Én is hasonlóan érzek, attól eltekintve, hogy én szeretem az életemet, nem gondolok a halálra.
Próbálj minél többet emberek között lenni, az kellően elvonja a figyelmed a nyugtalanságról. Tudatosítsd magadban azokat a dolgokat, amik már sikerültek, akár azzal, hogy leírod egy papírra. Szedd össze, hogy min kell változtatnod ahhoz, hogy megszűnjenek azok a dolgok, amik előidézik a szorongásod, ezt az "erősnek kell lenni" érzést. Ha lehetőséged van rá, kérj segítséget egy pszichológustól.
Fordulj kifelé. Teljesen magadra fókuszálsz, úgy tűnik, hogy a saját belső történéseiden kívül semmit nem érzékelsz, semmit nem veszel figyelembe.
Ha tudsz, kérj segítséget, mert lehet, hogy egyedül nem fogsz boldogulni a helyzettel. Szakszerű segítségre gondolok.
Mindenféleképpen keríts egy vagy inkább több hobbit, kösd le magad. Eszed ágába se jusson leülni valahová és magadra és a problémáidra koncentrálni. A baj belül történik. Törj ki belőle. Alakíts ki rendszeres életvitelt, amiben szerepel az, hogy elhagyod a lakást, kimész emberek közé, és ott teszel valamit, önkénteskedsz, ételt osztasz. Ismerkedj meg más emberek problémáival. Mindenféleképpen sportolj aktívan, mert az felszabadít és megnyugtat.
Szia :)
Amit leírtál nekem ismerősen cseng: mintha minden percben készen kéne állni; bármelyik pillanatban elszakadhatok az emberektől, bármikor olyat tehetek amit nem akarok, félek nem tudom irányítani magam; rettegek, hogy most hirtelen összeesek; félek elaludni, mert álmomban olyat tehetek... és ha kiderül, hogy nem álom...
Ilyenkor célszerű önmagaddal beszélgetned: megbeszélni, hogy az van amit én akarok; lehet, hogy most becsapnak az érzékeim, de én élek saját magam létében biztos vagyok, ha ez így van, akkor amit én érzek valószínűleg az is. A másik a meditáció keress néhány perc szabad időt hunyd be a szemed és figyelj a légzésedre, bármilyen gondolat jő fejedbe engedd, hogy tovább menjen csodáld meg majd engedd, hogy tovább ússzon akár a felhők az égen, és figyeld ahogy a levegő lágyan csiklandozza orrüreged.
Én javaslom keress fel egy pszichológust (nekem segített, az előbbi meditáció pl. tőle van).
Ha úgy érzed írj nyugodtan nekem privát üzenetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!