Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem vagyok felnőve egy kapcsol...

Nem vagyok felnőve egy kapcsolatra?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és összejöttem egy lánnyal aki első kapcsolatom az életemben. Régen és mai napig járok pszichológushoz szorongás, depresszióü, szociális fóbia miatt. Egyszerüen a szüleim megfolytanak úgy érzem. Tudatosan akarják h legyen vkim de tudat alatt nem mert gyerekként kezelnek. Még velük élnek, sajnos elköltözni nincs lehetőségem sajnos. A lányról nem tudnak . Ezt a lány megérti miért is titkolom. Mostanság ugye sokat járok el otthonról ami feltünő nekik és hétvégén mennék hozzájuk és ott tölteném a hétvégét. Akkor is azt hazudom h megyek egy haverhoz de kérdőre vonják h már megint. Belefulladok ebbe a hazugságba de nem mondom el mert abból még rosszabb lenne a helyzet.Hova megyek mit csinálok stb. Miért kell ez+ az kérdések. Nem vagy kész egy kapcsolatra? Hogy lehet igy ezzel élni? nekem van leki furdalásom hogy nem vagyok otthon velük meg a tudat h nekem haza kell menni stb

2016. dec. 9. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért nem a pszichológusodat kérdezed?
2016. dec. 9. 20:07
 2/7 anonim ***** válasza:

"21 éves vagyok és ... sajnos elköltözni nincs lehetőségem sajnos."

Ez nem igaz. Felnőtt ember vagy. Azt csinálsz, amit akarsz. Ha akarod, fogod magad, munkát keresel, és elköltözöl.

Ha otthon maradsz inkább, az azért van, mert neked úgy jobb, lásd be. Kényelmesebb, egyszerűbb, stb.

2016. dec. 9. 20:09
 3/7 A kérdező kommentje:
nem tudok menni hozzá mostanság. na ez a baj h nem érzem magam felnőttnek..dolgozom de az anyagiak nem olyanok h csak elköltözzek
2016. dec. 9. 20:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Az anyagiak sose lesznek olyanok. Pont.

Akkor? Maradsz gyerek örökre?

Muszáj valami rizikót vállalni. Gondolj arra, hogy egy csomóan sokkal rosszabb anyagi körülmények között élnek, mint te, mégse a szüleik nyakán lógnak. Nekik megy. Neked miért ne menne?

2016. dec. 9. 20:26
 5/7 A kérdező kommentje:
most ez nem erről szól. nem ez volt a kérdés. nem ez a megoldás h elköltözzek szerintem
2016. dec. 9. 20:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Még fiatal vagy, túl komoly érettséget nem lehet elvárni. Az viszont nem jó hogy hagyod a szüleid döntsék el te mennyire vagy érett. Erre a kérdésre szerintem te is tudod a választ. 21 évesen nem feltétlenül kell külön költözni, viszont azt nem hagyhatod hogy uralkodjanak rajtad. Ha pedig úgy érzed úgy jobb ha nem tudnak a kapcsolatról akkor ne tudjanak róla ö bajuk nem a tied. Ne foglalkozz a szüleid lelki problémájával elég a tied.
2016. dec. 10. 20:34
 7/7 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok felnőve egy kapcsolatra?"

Ha másoktól kérdezed, akkor nem, nem vagy felnőve. Ha fel lennél nőve, akkor eleve nem lenne kérdés. Vagy ha mégis, akkor nem másoktól kérdeznéd, hanem csak saját magadtól - és némi gondolkodás után tudnád rá a választ.

"azt hazudom h megyek egy haverhoz de kérdőre vonják h már megint. Belefulladok ebbe a hazugságba de nem mondom el mert abból még rosszabb lenne a helyzet.Hova megyek mit csinálok stb. Miért kell ez+ az kérdések. Nem vagy kész egy kapcsolatra?"

Nem. Egyértelmű. Nem vagy kész egy kapcsolatra. Aki készen áll egy kapcsolatra, az tudja, hogy az ilyen kérdéseket nem lehet megúszni - és mégis válallja a kapcsolatot. A kérdés max. az lehet, hogy hogyan lehet az ilyen kérdéseket hárítani, mégpedig úgy, hogy ne legyen hazugság se, amit az ember mond, de ne is kelljen jobban beavatnia a magánéletébe a szüleit, stb., mint amennyire szeretné. De az ilyen kérdések együttjárnak a kapcsolattal, hiszen az a kapcsolat nem légüres térben létezik, hanem mindenféle rokonok, ismerősök között - ahol eddig is élted az életedet.

2016. dec. 11. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!