Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Volt/van valakinek bipoláris...

Volt/van valakinek bipoláris affektiv zavara, kevert tünetekkel? Többi lent

Figyelt kérdés

Ezt a diagnózist kaptam. Előtte csak depressziós voltam, majd elkezdtem szedni az antidepresszánst es napokra energikus, jókedvű lettem. Majd pár napon belül depressziós lettem.

Utána olvastam a diagnózisomnak. Szerintem ez ultra rapid ciklus, ami az, hogy napokig hipomanias illetve napokig depressziós valaki, ezek így követik egymást.

De a kevert típusnál egyszerre jelenik meg a depresszió es a mánia egy napon belül.

Kellene szednem antipszichotikumot, illetve azt mondta a doktornő, hogy hagyjam abba az antidepresszánst.

Mi lesz akkor ha nem szedem az antipszichotikumot, csak az antidepresszánst?

Valakinek tapasztalata? Vélemények?

2016. nov. 8. 09:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia

En is voltam orvosnál nekem is szednem kellett volna antidepresszánst csak én úgy voltam vele ,hogy eddig nem volt 27 évig elvoltam most már nem akarok.meg féltem is tőle.Nekem az a véleményem ,hogy van az amikor kell igen és nem is lebeszéllek csak lehetséges ,hogy sok kitartó munka árán is elérhető a javulás.Én nem mertem emberek közé menni volt ,hogy napokig/hetekig ki sem mentem a lakásból teljesen szociális fóbiás lettem.De elkezdtem edzeni járni ,kocogni és rákényszerítem magam ,hogy emberek közé menjek majd szép lassan megszokom remélem.Az antipszichotikum azért elég durva szer nekem is írtak fel igaz csak estére ,hogy tudjak aludni de ezt sem kezdtem el szedni.Nekem si mondta a doki ,hogy bipoláris vagyok d emióta töröltem magam facebookról elmult a megfelelési kényszerem.Szerintem sok emebrt ez tesz tönkre az állandó megfelélési kényszer ,hogy másnak miert jo nekem miert szar es csak orlodnek.Odafigyeléssel biztosan javithato ez persze ha nagy a baj szedni kell a gyogyszert en nem lebeszellek rola csak leirtam a sajat tapasztalatomat.Ja meg egy elkezdtem szedni a frontint ,hog ymajd jobb lesz aztan 6 nap utan volt egy oylan hogy ejjel felriadtam egybol felultem nagyon szarul voltam es bekellett vneni gyogyszert. na mondom eddig nem volt ilyen bajom most mar van .hurra.Akkor dontotem el ,hogy nem fogok gyogyszert szedni.Szembe kell nezni a felelmekkel es atformalni oket hisz mi baj lehet?mminden csak nezopont kerdese.Vigyazz magadra udv

2016. nov. 8. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!