Az antidepresszánsoktól (cipralex) tényleg hízik az
ember, vagy maximum azért mert növekszik az étvágya?
Figyelt kérdés
Már nem tudom, annyi mindent olvastam, és számomra is elképzelhetetlen, hogy valaki egy gyógyszertől meghízzon. Elméletileg a sok cukortól illetve a kalóriatöbblettől hízunk.
Kellene szednem a Cipralex nevű gyógyszert + xanax-ot.. De én nagyon félek elkezdeni, mert a mellékhatásoknál olvastam, hogy testtömeg növekedés. Bár lehet nem szükségszerű, hogy mindenki hízzon tőle, de mi lesz ha rám pont úgy hat, ha így lesz még rosszabb lesz minden és még jobban utálni fogom magam :(
kérlek írjatok tapasztalatokat, hogy történt e változás a súlyotokban, és az a gyógyszer miatt, vagy mert megnőtt az étvágy ?
2016. okt. 17. 19:29
1/7 anonim válasza:
ttökmindegy mitől de igen hízol tőle. Lassul az anyagcsere ezektől a depresszióellenes gyógyszerektől. Saját tapasztalatom hogy első antidepresszánsomtól 8 kilót híztam kb. Most a másodiktól ötöt. Szóval 63 kiló voltam 2012-ben most meg 77 kg vagyok de legalább nincs rossz kedvem meg halálvágyam -.-
2016. okt. 17. 19:59
2/7 A kérdező kommentje:
Ooo :( . nagyon sajnálom, köszönöm a válaszod, de örülök, hogy legalább jobb a közérzeted. Ettől féltem..
Nem akarok én sem így érzeni ahogy most, hogy vagy teljesen üresnek érzem magam és nem érzek motivációt az életben maradáshoz sem, vagy pánikolok mindentől és hogy így gyűlölöm magam, viszont ha hízom, akkor még egy okot ad, hogy utáljam magam, nem szeretnék hízni, inkább csak leadni :/
2016. okt. 17. 20:40
3/7 anonim válasza:
uhh de nagy problémáid vannak. Együttérzek veled de nem fogsz meggyógyulni ha nem teszel érte. Valamit vaalmiért ha ilyen akarsz maradni akkor hajrá de ha nem akkor szedd be a gyógyszert és várd meg míg hat hidd el egész másképpen fogsz látni sokmindent még az alakod is! Vszeg testképzavarod is van ez jött le az írásodból
2016. okt. 17. 21:09
4/7 anonim válasza:
Én ellenpélda vagyok, hogy megnyugtassalak: 8-9 évvel ezelőtt kezeltek súlyos depresszióval, szintén cipralex + xanax kombinációját kaptam.Kb. másfél évig szedtem a cipralexet, a xanaxot kb. 5 év után sikerült letennem (függőséget okoz!) De én egyetlen dekát sem híztam ezektől a gyógyiktól, 10 éve tartom a 45 kiló "versenysúlyomat". Szóval szerintem ha valaki hízik tőle, az nem azért van, mert lelassul az anyagcsere, inkább attól, hogy gyógyulófélben javul az ember étvágya is és többet eszik...mondjuk ez csak az én tapasztalatom és elgondolásom...
2016. okt. 17. 21:37
5/7 Balogh Zsozsó válasza:
Én is lassan 1 éve szedek gyógyszert, de én sem híztam semmit.
2016. okt. 18. 15:18
6/7 anonim válasza:
Jól sejted, a gyógyszertől nem lehet hízni. Étvágynövekedés áll a dolog mögött.
Egyébként sem értem, hogyan lehet csak úgy "észrevétlenül" hízni. 2-3 pluszkiló után mindenki észreveszi, hogy szorít ugyanaz a gatya és akkor elkezdheti csökkenteni a kajaadagot és/vagy többet mozog. Ha még mindig szorít, akkor még egy fokozatot lép. Ez olyan nehéz tényleg?
2016. okt. 18. 21:29
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki megosztotta a tapasztalatait/ véleményét. Örülök, hogy vannak, akiknek nem okozott gondot :) Még nem kezdtem el, máshol is rákerestem, és azt írták sok helyen, hogy van "hizlaló" hatása. És hogy van aki 4 nap alatt felszedett tőle 9 kilót. De ez nonszensz, csak sajnos a saját testemmel és testképpel kapcsolatban már nem is nagyon tudom eldönteni, hogy mi reális és mi nem.. Igen, ha úgy vesszük testképzavarom lehet. A xanax - ból viszont szedek, és bár nem híztam, de már ez is okozott hormonális problémát, pedig ennek elvileg nem kéne hogy ilyen mellékhatása legyen. Ebből kiindulva el nem tudom képzelni, mi lehet majd a másik gyógyszertől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!