Antidepresszánsok illetve nyugtatók okozta libidócsökkenésre megoldások?
1 éven keresztül szedtem antidepresszánsokat, illetve nyugtatót Xanaxot stb.
5 éve teljesen leálltam ezekről, azonban a libidóm mégsem olyan mint azelőtt.
29 éves férfi vagyok, rendszeresen sportolok, nincs káros szenvedélyem, túlsúlyos sem vagyok.
Kérlek írjatok ezzel kapcsolatban tapasztalatokat megoldásokat ha van! Köszönöm.
Kb. 23 éves voltam, amikor saját magam diagnosztizáltam, hogy tuti depressziós vagyok. :D Egyszerűen csak nem voltam képes változtatni az akkori életemen és ennyi volt.
Elmentem az orvoshoz, mindenféle komolyabb kérdés stb. nélkül felírta a Cipralexet, Xanaxot. 3 havonta visszamentem, volt, hogy kicserélte másra. Aztán rájöttem, hogy itt velem van a baj vagyis életmód váltás kell, szépen lassan letettem a gyógyszereket és szakítottam az akkori élettársammal. Megis oldottam az életem. :D
Tehát igazából ennyi volt az egész, de utána már sosem volt és ma sincs olyan a libidóm mint azelőtt. Ma is hiába van reggeli erekcióm, van, hogy simán elvagyok egy meztelen nő mellett és nem érzek vágyat stb...
Először is 5 évvel idősebb lettél.
Másodszor antidepik okozhatnak ilyet, és ez megmaradhat akár a letételük után is.
Szia!
A kérdésedre a válasz:
Az antidepresszánsok maradandó károsodást okoznak az agyban, emiatt sok embernek SOHA nem tér vissza a libidója, teljesen impotenssé válik, aki érzékeny rá, annak már pár szem is kiválthatja a PSSD-t.
Én magam is ebben szenvedek, de nekem olyan súlyos, hogy a nemi területeim teljesen érzéketlenné váltak mindössze pár szem antidepresszánstól, 1,5 évvel ezelőtt. Hiába hagytam abba, ez a "mellékhatás" semmit sem változott, ugyanolyan deszenzitizálódott maradt a testem az eltelt idő ellenére.
Nemzetközi fórumokon több ezer PSSD-s van már... Ha gondolod, írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!