0.25 ös vagyis fél rivotrilrol mennyire lesz nehéz majd anno leszokni hogyha reggel meg este szedek egyet?
Azért szokták a leszokási fázisban kicserélni rövidebb felezési idejű gyógyszerre a Rivotrilt, mert a clonazepam hatóanyagnak viszonylag hosszú a felezési ideje(18-50 óra). Ha problémát okoz a leszokás, akkor általában ki szokták cserélni alprazolamra(Frontin,Xanax 6-12 óra), ezzel jobban és gyorsabban beállítható a leszokáshoz szükséges dózis.
Bár ennek a kis mennyiségnek még nem szabadna problémát okoznia leszokásnál.
Kedves 6-os válaszoló! A módszer pont fordítva van; rövidebb felezési idejűt (Xanax, Frontin) szoktak hosszabb felezési idejűre cserélni, elkerülve ezzel a "mini megvonásokat" két adag bevétele között lásd: [link] (Ashton-Kézikönyv).
Erre van ahol clonazepam -ot (Rivotril, Klonopin) használnak, a kézikönyv viszont a diazepam -ot (Seduxen) ajánlja.
Köszönöm a felvilágosítást! Én tényleg erre emlékeztem, amikor még szedtem a szert. Látom ezt a diazepám dolgot, tényleg ezt írják.
Természetesen a kérdezőt megkövetem a fals információm miatt.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!