Lehet kérvényezni a "diliházba" való bekerülést, mindenféle pszichiátriai beutaló nélkül?
Úgy érzem, hogy becsavarodtam. Öngyilkos akarok lenni, a múltkor kivettem a dobozból egy marék gyógyszert, de nem mertem bevenni, sírva visszatettem a dobozba. Valami itt tart a Földön. Csak tudnám, hogy mi. Elég sok szaron mentem keresztül, de elég hosszú lenne elmagyarázni. Szeretném kérvényezni, hogy elmegyógyba kerülhessek, mert ezt már nem bírom, teljesen életképtelen vagyok, mindent lassan és szarul csinálok, mindent elrontok, postán pl. egy csekket is szorongva adok fel. Az öngyilkossághoz gyáva vagyok.
F
,,tudod ki kíváncsi a te problémáidra? A kutya sem."
Nem mondod...valahogy feltűnt...
Egy "átlagos" pszichiátrián nagyjából úgy működhet, ahogy a második válaszoló leírta. Alapvetően nem céljuk, hogy bent tartsanak, csak ha akut krízis áll fenn és ön- és/vagy közveszélyes vagy. Ellenben kötelesek fogadni, ha pl. ezzel a problémával besétálsz a legközelebbi illetékes helyre, a pszichiáter valószínűleg felír néhány gyógyszert, és szerencsés esetben kirendel melléd egy pszichológust is. Azt javaslom, hogy ha megengedheted, inkább keress fel egy magán pszichológust, ugyanis az egészségügyben dolgozók többsége sajnos elég kiégett és túlterhelt, valamint pszichoterápiát sem végeznek, csak ún. "alapellátásban" részesülnek az ottani betegek.
Ha mindenképpen "elvonulásra" vágysz, Tündérhegy lehet egy opció, de oda pszichiáteri beutaló szükségeltetik tudtommal, továbbá előtte van egy elbeszélgetés, amely alapján eldől, hogy mehetsz-e vagy sem, mivel nem véges a férőhelyük sem. + ott elég szigorúak a szabályok, és ha jól tudom, súlyosan szuicid embereket fel sem vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!