Miért mondják azt az öngyilkosokra hogy gyávák?
Nem értem..Nagyon nagy erőfeszítés kell ahhoz hogy itt hagyj mindent és sokan kiröhögik őket pedig nem is tudják mi látszódik le bennük.Lenézik őket mert nem találtak más megoldást és feladták...Erről nem ők tehetnek hanem azok az emberek akik ezt tették velük..
14L
Én nem csak gyávaságnak mondanám,hanem önző dolognak is.
Ugyanis aki meghal,már nem szenved!
Ellentétben azokkal a családtagokkal,barátokkal,stb.akiket itt hagy maga után..
De valóban vannak kivételek amikor meg tudom érteni!
F40+
#12 Akkor ezt fordítsuk meg! A család és a barátok az igazán önzők, akik egy öngyilkos jelöltet az akarata ellenére arra akarnak rábírni, hogy hosszú-hosszú évekig éljen még együtt a szenvedésével, csak azért, hogy nekik könnyebb legyen és ne veszítsenek el senkit "idő előtt". Az bezzeg nem számít nekik, hogy a másiknak milyen az életminősége! Kb. ez lehet a fejükben: "Amíg lélegzik, addig minden rendben van! Ha szenved is, az az ő baja! Nem én érzem a fájdalmát, úgyhogy nem gond! Csak ki ne nyírja magát, mert akkor el kell menni a temetésére, és nincs egy nyavalyás fekete ruhám sem! :("
30N
Kedves előző!
Az elég baj ha egy családtag vagy egy barát így gondolkodik egy bajban lévő emberről!
Nyilván én nem erre gondoltam.Hanem pl.arra,aki szerelmi csalódásból öngyilkos lesz.És az anyja,apja és a testvérei majd belepusztulnak utána a gyászba.
Én erről beszéltem.
# 10-esnél a pont!
Egyáltalán nem gyávaság, sok szenvedéstől kímélik meg magukat, főleg ha gyógyíthatatlan betegek és minden percük csak kín. Én az aktív eutanáziát is támogatom, sőt legjobb ami a Benelux-államokban kezd működésbe jönni... mindenki, korától függetlenül kérhet asszisztált öngyilkosságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!