Szerintetek meg merjem mondani a pszichiáternek?
Nem vagy-vagy. Ha mellékhatás, akkor gyógyszerrel együtt járó mellékhatás. Az antidepresszáns nem súlyosbítja a tüneteket, ez nettó butaság, csak van, aki az egyik hatásmechanizmusú szerre rosszabbul reagál, a másikra meg jobban. Szerencsére van egy párféle, lehet miből válogatni.
Általában azt szoktuk mondani a pácienseknek egy új gyógyszer bevezetésekor, hogy 3 hétig ne várjanak nagy eredményeket, ennyi idő kell a gyógyszernek, hogy ki tudja fejteni a hatását. Ha a mellékhatások elviselhetetlenek, akkor vissza kell menni az orvoshoz, és megbeszélni vele. Ha nem elviselhetetlen, akkor egy kicsit még várni kellene, mert ahogy a szervezet megszokja az új anyagot, a mellékhatások is el szoktak múlni.
Hát nálam az antidepi igenis felerősítette a tüneteket, és nem csak átmenetileg. Igaz, hogy folyamatosan vigyorogtam tőle és fel voltam pörögve, annál nagyobb volt a kontraszt azzal az ürességgel, amit belül éreztem. Csak még jobban tudatosult, hogy mennyire pocsékul vagyok. Talán 2 hónapig szedtem, de aztán kértem a pszichiátert, hogy álljunk le, mert nekem semmit nem segít.
Később újra lett egy depressziós időszakom, és akkor már eszem ágában nem volt pszichiáterhez fordulni, pont a gyógyszerezési tapasztalatok miatt. Inkább pszichológushoz mentem, és egy szem gyógyszer nélkül jöttem ki a nagyon mély depresszióból. Sokkal többet ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!