Mit tegyek, hogy csillapítsam a szorongásoldók okozta elvonási tüneteket?
Én elhiszem neked, csak furcsállom. Főleg hogy másodszor is vissza kellett menned..és akkor sem adott rendes gyógyszert. Én pánikbeteg voltam. Kaptam gyógyszert is ( Zoloft), meg Rivotrilt is, hozzá. Ebből a napi adagom egy 0,5 gos fele. És ezt is minél hamarább elvette, nemhogy újra adta volna. Szerencsére a pánikom 3 hónap alatt meggyógyult, így nem is okozott gondot a gyógyszerek szedésének az abbahagyása.
Akárhogyan is volt nálad, még mindig az a legjobb módszer, amit én javasoltam neked. Elmenni a pszichiáterhez, elmondani a sztoridat, és bevállalni a gyógyszeres kezelést.
Ha kialakult már a hozzászokás, akkor orvosi felügyelet nélkül nem szabad hirtelen megvonni, mert veszélyes lehet, viszont ha 1-2 hete abbahagytad a szedését, akkor mostanra már enyhülniük kellett a megvonási tüneteknek. Ha nem, akkor valószínű, hogy megint bevettél valamit. Ha nem tudod elhagyni a nagy mennyiségű gyógyszert, akkor addiktológus segítségét kellene kérned. Ha ezen túl vagy, akkor meg másik pszichiátert, esetleg pszichoterapeutát keresnék a helyedben, aki nem egy receptíró automata.
Első válaszolónak mondom, de bizony, hogy felír a pszichiáter Frontint, Rivotrilt, Xanaxot, bármit, ha épp nincs kedve foglalkozni a beteggel. Tudom, mert évtizedekig dolgoztam pszichiátrián.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!