Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudom a hamis bevésődések...

Hogy tudom a hamis bevésődéseket, rossz gondolatokat felülírni?

Figyelt kérdés

Azokra a hamis gondolatokra, képekre, gondolok amiket magunknak gyártunk és állítunk fel.

Azokra a mentális korlátokra melyekkel körülvettük magunk és megbéklyóznak.

Hogy tudjuk ezeket felülírni? Elérni,hogy ne higyjünk bennük,mert nem valósak !

2016. okt. 1. 23:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Kitartó gyakorlás és odafigyelés. Egyszerűen át kell fordítanod az ellentétére, és hajtogatni, ahányszor csak lehet. Ha a sok negatív hülyeséget be tudod magadnak beszélni, akkor a sok pozitív hülyeséget is, ennyire egyszerű, csak a negatívat valahogy mindig könnyebb.

Nézz körbe agykontroll témában, az pont erre is jó többek közt. De az is bőven elég, ha ellenőrzés alatt tartod a gondolataidat, és mindent, ami korlátoz, hatástalanítasz annak az ellentétével.

2016. okt. 1. 23:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezek tudat alatt mennek ! Azt, hogy lehet?
2016. okt. 2. 00:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha egyedül nem megy, segítséggel: mélylélektani terapeuta.
2016. okt. 2. 14:55
 4/8 anonim ***** válasza:
egy jó kineziológus segíthet!
2016. okt. 2. 23:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Tudat alatt ugyanúgy lehet. Próbálj egy mély relaxációs állapotba kerülni, de közben ébren tartani a tudatodat. És azon a szinten ismételgetni ezeket. Plusz a mindennapokban is, ahányszor alkalmad van rá. Egy idő után ez kihat a tudatalattidra is. Lényegében átprogramozod magad.
2016. okt. 3. 00:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Korlátozó hiedelmeknek hívják őket, de tudom, mire gondolsz.

Személyes tapasztalatom és szakemberek véleménye is az, hogy egyedül csak egy bizonyos szintig lehet eljutni. Pont azért, mert annyira mélyen el vannak temetve a tudattalanban, elhárító mechanizmusok sorával gondosan rejtegetjük magunk elől a problémák forrását, hogy nem lehet hozzájuk férni. (Akkor lehet, ha van már benne kellő gyakorlatod.)

Ami a feldolgozásban sokat, rengeteget segít, az a TÜKÖR. A hétköznapokban nagyon kevés olyan személy van, aki nem a saját démonaira, hanem rád reagál (ha találsz ilyet, akkor szerencséd van), ezért érdemes szakember segítségét igénybe venni.

Én ezt tettem, és elképesztően sokat segített. Most már (hosszas terápiás munka után) egyedül is észreveszem, fel tudom dolgozni, de a megtanulásához kellett a segítség.

2016. okt. 3. 16:37
 7/8 anonim válasza:
Utolsó pontosan milyen szakember?
2016. nov. 19. 05:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Ez engem is érdekelne ! Pszichológusra nincs pénzem !

A Tb-s meg hát nem sokat ér,kevés az idő,ritka a találkozó, stb..

2016. nov. 19. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!