A deperszonalizáció/derealizáció (többi tünet lenn) lehetnek a skizofrénia előfutárai?
Kb. 3 hete kórházban voltam egy vírusfertőzés miatt magas lázzal, már 3. napja nem aludtam mikor hirtelen összeomlott az agyam, összeestem félrebeszéltem, hallucináltam, halottnak láttam magam az ágyban, ahogy lecsuktam a szemem zuhantam egy alagútban, és pár másodperc múlva felriadtam, hogy élek e még. Ráfogtuk a kialvatlanságra. Ezekután urrá lett rajtam a szorongás. majd két hete fokozatosan távolodom a valóságtól, voltam pszichológusnál, aki azt mondta, hogy ezek egyértelműen a dr és dp tünetei, de sajnos lehetnek sokkal komolyabb betegségek előfutárai. Bepánikoltam.... Péntekre kaptam időpontot pszichiáterhez. Azóta pedig egy új tünet jött képbe, tudom hol vagyok tudom mi történik, de beszélt hozzám keresztanyukám tudtam a választ ki alartam mondani, de azt mondta, hogy csak kidülledt szemekkel néztem rá és mozgattam a szám.
A tünetek rohamosan erősödnek periódikusan, van, hogy azt érzem most szakad el az a cérna és megőrülök, ezek az utolsó tiszta gondolataim. Rettegek....
Napi 3 x 0.25-ös Frontint szedek, hogy a szorongás kicsit enyhüljön.
Ami kis reményt ad, hogy a dp és dr a pánikbetegség kísérő tünetei is lehetnek, ezzel pedig 16 évesen diagnosztizáltak. Ezzel eddig könnyen együtt éltem. De a kérdés az, hogy mindez lehet a skizofrénia előfutára? Van okom ettől rettegni? Péntekig még rohadt sok idő van.....
20/L
Persze, a múltkori egyértelműen a fertőzés + kialvatlanság miatt volt!
És a mindennapok (azóta) hogy telnek? Jársz már suliba / dolgozni, vagy otthon vagy? El tudsz / szoktál menni pl. boltba, bárhová? Arra gondolok, hogy van-e ezeken kívül valamivel problémád.
Vagy esetleg hogy csak otthon vagy-e, mert attól ki tud készülni az ember...
Nekem akkor voltak ilyenek, amikor depressziós voltam. (akár erre is gondolhatott a pszichológus)
Ha neked eleve van pánikbetegséged, akkor amiatt is lehet ez az egész.
Sőt, a szorongástól is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!