Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A retardáltság és a szellemi...

A retardáltság és a szellemi fogyatékosság hogyan milyen módszerrel vizsgálható ki!?

Figyelt kérdés
én nekem egy pszichológus szakember egyszer 80-as iq-út mért fel (intelligencia hányadost) és ez a délelőtti órákban volt reggel.

#agy #Lébény #vizsgalata.
2016. szept. 8. 17:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mit jelent az ,hogy a normális legalsó határán van az iq-úm sajnos!?
2016. szept. 8. 21:16
 12/20 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy sokkal alacsonyabb az IQ-d, mint az átlagos embereknek és valószínűleg ez már okoz is neked egy-két problémát a mindennapokban.

De nem vagy fogyatékos.

2016. szept. 8. 21:23
 13/20 A kérdező kommentje:

És akkor ilyenkor most mi a teendő!?

Hogy lehet ezt még jobban kivizsgálni agyvizsgálatokkal?

2016. szept. 8. 21:39
 14/20 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy hány éves.

Neurológushoz kell elmenni. Ő majd megmondja, mi a teendő.

2016. szept. 8. 21:53
 15/20 anonim ***** válasza:

Mit jelent? Milyen problémát okoz számodra a mindennapokban?

Sokkal több embert érint, mint ahányan felvállalják, vagy mernek vele foglalkozni.

2016. szept. 8. 22:03
 16/20 A kérdező kommentje:
1989-es születésű vagyok jövő hónapban tölteném be a 27.életévemet.
2016. szept. 8. 22:07
 17/20 A kérdező kommentje:
óóó ha abba én belekezdenék ezek agyi mentális problénmáim nagyon sok mindenre kihatottak/kihatnak az életemben negatívan.
2016. szept. 8. 22:09
 18/20 anonim ***** válasza:
írj 5-öt
2016. szept. 9. 07:30
 19/20 anonim ***** válasza:

"A kivizsgálás során leggyakrabban az intelligenciatesztek valamelyik formáját (MAWI, Wechsler, Benton) végzik el, a teljesítményt intelligencia hányados (IQ) formájában adják meg. Amennyiben ennek értéke 70 alatti, akkor beszélünk szellemi visszamaradottságról. Persze a diagnózis nem kizárólag ezen a teszten alapul, árnyalja a képet a beteg részletes vizsgálata, a szülőktől, nevelőktől nyerhető információ, ezen felül a beteg viselkedésének, kommunikációjának megfigyelése is."

Részletek: [link]

2016. szept. 10. 22:01
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen eddigi hozzászólásaikat feltett kérdésemre.
2016. szept. 11. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!