Ez milyen fobia, es mennyire komoly? Mit lehet tenni ellene?
Figyelt kérdés
Szoval mar kb szerintem 2-3 eve szenvedek vele, de csak neha jon elo. Egeszen pontosan arrol van szo, hogy ha felnezek az egre, egy nyitott teruleten, akkor elkap a retteges, gyomorgorcs, remegni kezdek, es nehezen tudok nyelni. Altalaban nem szokott elo jonni mert nem sokat figyelek az egre, es nem sokat jarok nagyon nyitott teruleten, de ha pl atmegyek egy mezon, ahol a kozelemben nincs semmi ami takarna, akkor hirtelen elkap ugyanugy a retteges. Esetleg ha valaki tapasztalt hasonlot, tudna segiteni?2016. aug. 30. 21:48
1/5 anonim válasza:
Agora fóbia.Nagy, nyílt területektől való rettegés.El fog múlni, ha tudatosítod magadban, hogy ez sem veszélyesebb rád, mint bármi más.
2/5 A kérdező kommentje:
En is arra tippeltem eloszor, de meg van egy fura resze a tortenetemnek: ha ilyen nyitott helyen vagyok nem attol felek hogy nincs a kozelemben senki aki tudna segiteni, hanem az,hogy barmikor felrepulhetek az egbe(tudom viccesen hangzik, en is nevetek magamon,de megis a tudatalattim retteg ettol) marmint nincs semmi amibe megkapaszodhatnek ha egyszer veletlen elkezdenek felrepulni
2016. aug. 30. 22:14
3/5 anonim válasza:
Szia, ez valóban agorafóbia, a pánikbetegség egy formája, gyakori hogy a betegek úgy gondolják felrepülhetnek az égbe - vagy éppen lesüllyedhetnek a földbe, de mint te is tudod, ez nem lehetséges, szóval ne félj, könnyen leküzdheted a fóbiádat. Próbáld megszokni a teret, nézd az eget miközben van melletted valaki, fogd meg a kezét, érezd hogy biztonságban vagy. Gyakorlással enyhítheted a rettegésedet, ha pedig nem észlelsz javulást, vagy úgy érzed nem vagy képes változtatni, akkor keress fel egy szakembert.
4/5 A kérdező kommentje:
Rendben, koszonok a segitsegeteket
2016. aug. 31. 08:53
5/5 anonim válasza:
A fóbiákról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!