Miért van az hogy én ezeken a rosark teszt képeken tök mást látok mint amire szavazni lehet?
első: denevér
második: rakéta fellövés
harmadik: két etiop nő tart egy vizes kannát.
negyedik: két pingvin egymásal háttal egy fának dőlve.
ötödik: sima éjjeli lepke.
hatodik: lezuhant repülő és kráter amit maga mögött húz.
hetedik: nyaklánc.
nyolcadik: eg párduc ugrik a tűz fölött jobboldalt baloldalt pedig ez tükröződik a vízben.
kilencedik-tizedik: értelmezhetetlen paca.
leehet beteg vok vagy még nagyon gyerek?
A Rorschach-teszteknél nincsenek helyes vagy helytelen válaszok!!! Ez hülyeség, amit ez a honlap csinál, hogy felsorolnak pár választ! Minden képnél vannak tipikus válaszok, amit a legtöbb ember válaszol (pl. az elsőnél a denevér vagy pillangó), meg nyilván azon kívül bármi mást is beleláthatsz. És megvan a magyarázata, hogyha ezt vagy azt látod, akkor az ilyen vagy olyan személyiségjegyre utalhat. Ismétlem: utalHAT, de nem biztos, hogy arra utal.
De amennyire én tudom már régóta idejétmúltnak tekintik ezt a tesztet. Nem tudom, hogy egyáltalán használják-e még a valóságban. Főleg amióta nyilvánosságra kerültek a táblák és bárki megnézheti őket a neten! Épp az lenne a teszt lényege, hogy ott és akkor látod először a képeket, és a szakember figyeli a reakciódat: az is fontos, hogy mennyi ideig gondolkodsz a válaszon, nem csak az, hogy milyen válaszokat adsz. Ha ott már sokadjára látod a képeket, akkor nem az első benyomásodat fogja látni az orvos, akkor meg semmi értelme az egész tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!