Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az hogy én ezeken a...

Miért van az hogy én ezeken a rosark teszt képeken tök mást látok mint amire szavazni lehet?

Figyelt kérdés

[link]

első: denevér

második: rakéta fellövés

harmadik: két etiop nő tart egy vizes kannát.

negyedik: két pingvin egymásal háttal egy fának dőlve.

ötödik: sima éjjeli lepke.

hatodik: lezuhant repülő és kráter amit maga mögött húz.

hetedik: nyaklánc.

nyolcadik: eg párduc ugrik a tűz fölött jobboldalt baloldalt pedig ez tükröződik a vízben.

kilencedik-tizedik: értelmezhetetlen paca.

leehet beteg vok vagy még nagyon gyerek?

2016. aug. 28. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert ez csak egy vicc. Humorosnak szánt válaszok vannak megadva, komolytalan. Az igazi tesztnek egyáltalán nem ez az értelmezése.
2016. aug. 28. 20:33
 2/4 anonim ***** válasza:

A Rorschach-teszteknél nincsenek helyes vagy helytelen válaszok!!! Ez hülyeség, amit ez a honlap csinál, hogy felsorolnak pár választ! Minden képnél vannak tipikus válaszok, amit a legtöbb ember válaszol (pl. az elsőnél a denevér vagy pillangó), meg nyilván azon kívül bármi mást is beleláthatsz. És megvan a magyarázata, hogyha ezt vagy azt látod, akkor az ilyen vagy olyan személyiségjegyre utalhat. Ismétlem: utalHAT, de nem biztos, hogy arra utal.

De amennyire én tudom már régóta idejétmúltnak tekintik ezt a tesztet. Nem tudom, hogy egyáltalán használják-e még a valóságban. Főleg amióta nyilvánosságra kerültek a táblák és bárki megnézheti őket a neten! Épp az lenne a teszt lényege, hogy ott és akkor látod először a képeket, és a szakember figyeli a reakciódat: az is fontos, hogy mennyi ideig gondolkodsz a válaszon, nem csak az, hogy milyen válaszokat adsz. Ha ott már sokadjára látod a képeket, akkor nem az első benyomásodat fogja látni az orvos, akkor meg semmi értelme az egész tesznek.

2016. aug. 28. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Utolsó: igen, még használják, de csak hozzátesz valamit a diagnózishoz, nem mondanak csak Ro alapján semmit
2016. aug. 29. 19:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindenki mást láthat benne. Velem gyerekkoromban csináltattak ilyet és nemcsak láttam de volt néhány ábra, amit hallottam és éreztem is, hogy pl. ez nedves, ez forró és olyan is volt, ahol kértem az orvost, hogy tegye el mert túl erős a kép.
2016. aug. 29. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!