Keressek szakembert szerintetek? Nem akarom hogy a kevés hozzám közel álló ember megtudja hogy nem vagyok jól.
Nagyon sok baj van velem mióta megszülettem. A szüleimnek egy két lábon járó probléma vagyok, vagyis inkább csak anyumnak mert apukám nem ismer túlzottan jól (elváltak, tartjuk a kapcsolatot de nagyon ritkásan és felszínesen).
Kevés barátnőm van, de ők mind régi kapcsolatok és eddig szépen megvoltunk. Új barátokat viszont már képtelen vagyok szerezni. A párommal beszélgetek a legtöbbet napi szinten is, amúgy eléggé socially awkward vagyok és ovis korom óta nem sikerült megtudnunk miért, de már akkor látszott hogy valami nem oké.
Elvileg fejlődtem, ez szép és jó, de semmit nem ér mert még így is fogyatékos szinten vagyok a korosztályomhoz képest. Nem hiszek abban hogy magadhoz képest mérd a fejlődésed, ebben az esetben szerintem irreleváns.
Igenis akkor lesz valaki életképes ha a szociális skilljei nem maradnak el a többiekétől.
Elvileg van elég intelligenciám, van pár dolog amiben tehetséges vagyok és hajtani is nagyon tudok de őszintén mit ér ez szociális készségek nélkül? A négy falnak mit bizonyítsak?
Úgy érzem nem bírok tovább így élni. Kiégtem, még van egy évem egyetemen, utána üresség nem tudom mi vár. A nyári munkámból sikerült kicsit félretenni, de nem hiszem hogy két hónap alatt helyrepofoznak, több éves kezelést nem tudnék fizetni, mert nem akarom hogy a családom megtudja és önállóan egyelőre nem jók az anyagi kilátásaim.
A lényeg, hogy nagyon félek tudatni a hozzám közelállókkal hogy nagyon nem oké semmi sem.
Az egész életem arról szólt (számomra, legbelül) hogy bebizonyítsam hogy nem vagyok nyomi és majd egyszer büszkék lehetnek rám és nem kell szégyenkezni miattam. A barátaim is elfordulnak majd tőlem, ha látják hogy még mindig abban a pocsolyában ülök amiben megismertek. és jogosan, mert mindegyiküknek nehéz élet jutott mégsem adták fel és számukra érthetetlen ha valaki nem küzd tovább.
A barátom valamennyire tudja hogy imbolygok de azt hiszi csak a szokásos, ezért nem aggódik, ő hisz bennem. Csak már kicsit fárasztó hogy játszanom kell a jólvagyok-embert, bűntudatom van amiért 'hazudok', viszont azt érzem kötelességemnek hogy ne okozzak aggodalmat ezeknek az embereknek mert már így is sokkal tartozom nekik...
24/N
Sokkal természetesebb a légkör, nincs nyomás és megfelelési kényszer, nincs divatmajmolás, vagy legalábbis más motiválja a divatkövetésre. Szerintem intelligens vagy, kulturált, az írásképed logikája és a fogalmazásod legalábbis ezt sugallja.
Én amikor kint voltam a fiamnál, akkor ájultam el, hogy mennyi minden más (médiától a kereskedelemig), és mennyire vannak máshogy bekötve az emberek is. Egyrészt a rendszerbe, másrészt az ok-okozati összefüggésekbe. Már eleve a megjelenésén látszik minden 10 éves embertől feljebb. Máshogy beszélnek, máshogy kérdeznek, válaszolnak, nyíltabb a tekintetük.
A fiam Mekiben dolgozik Svájcban, de még éppen német területen lakik, mindkét országból kupálódik 3 éve, és nagyon élvezi, szeret felfedezni új összefüggéseket. Örülök, hogy kiment (most lesz 23 éves), más ember lesz, itthon gátlásos volt. Ott kint simán dicséri egyik huszonéves srác a másikat, és még melegnek sem kell ehhez lenni, egyszerűen ami úgy van, az úgy van, semmi félsz, ki lehet mondani, nyíltak az emberek.
Az utolsó mond valamit. Érdekes élmény lehetne a számodra. A magyar egy megszégyenítésre épülő kultúra. Keveset dícsérünk, de mindig mindenki fél attól, hogy kiderül nem elég jó, ezért vagy nem csinál semmit, vagy látszólag sz...rik abba, hogy jól csinálja, amit csinál, mert akkor nem gáz elbukni. Ugyanez a szociális kapcsolatokban. Mondjuk ez nem hiszem, hogy ne lenne jellemző más kultúrákra is, csak itt mintha hatványozottan igaz lenne, hiszen itt mindenki kéretlenül konfrontál a reménytelenség realitásával/illúziójával?? Egy külföldi tapasztalattól lehet lelazulnál.
Mindenesetre nem kell senkitől elnézést kérni azért, mert élsz... a barátaid nem szánalomból vannak veled, a családod nem szánalomból szeret, és a barátod nem azért van melletted, mert nem érdemelnéd meg, de ő milyen jótét lélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!