Ha nem produkalok skizofren tuneteket, csak felek tole, hogy az vagyok, akkor az egyszeru hipochondria?
Kb februar ota depresszios vagyok, mert attol felek h skizofren vagyok. De valojaban nem kepzelek be semmit magamnak, a legrosszabb tunetem az az, hogy ha sok ember van korulottem, es szemben ulnek velem, kellemetlenul erzem magam, hogy nezhetnek, es kuszkodok a vorosodessel ilyenkor. Bar ez mar javult azert.
Csak tudom, hogy tinikoromban bekepzeltem hogy 16 evesen meg fogom halni a recskazas miatt. Kesobb azt kepzeltem h olyan budos a szam, hogy meg a szembenulok is erzik a metron. Vegul akkor hittem el h ez nem igaz, mikor az egyik rosszakarom megmondta h tenyleg nem budos. :-)
Aztan attol kezdtem felni h bu*i vagyok, kozben pedig baratnom van akivel szexelek es a lanyokra all fel. A pszichologusom ravezetett h ettol nem kell felnem. Es fel eve jott egy gondolat h skizofren vagyok. Megnyugtathatkm magam h ez is csak egy bekepzelt baromsag? Ma is tok boldog voltam, eszembe jutott h tok jo h minden ok. Erre eszembe jutott h mi van ha megis skizofren vok. Erre az agyam rogton belekapaszkodott a temaba es tok szar kedvem lett, amit en csinaltam magamnak. Mėrt olyan nehez elhitetnem magammal hogy nincs semmi bajom??
Ne tájékozatlankodjunk már, drága emberkék. :D
Igenis előfordul, hogy szkizofrén betegnek van betegbelátása.
Kedves kérdező!
A legtöbbet úgy teheted, ha a pszichológusodnak beszámolsz a dolgaidról. Mert ugye jársz hozzá. De ha nem mondasz el mindent, akkor nem fog tudni segíteni. Most kimondtad ott lent, mi a gond. Merj változtatni. Ha ilyen energiával kapaszkodsz abba, hogy beteg vagy, akkor ahhoz is van, hogy meg tudj változni. A te döntésed. Ha meg nem megy egyedül, erre van a pszichológus.
Hajrá, sok szerencsét kívánok. :)
(Egyszer a dokinál nagyon beégtem, mert "viszont látásra" helyett azt mondtam, hogy "viszont szerencsét" xDDDDD)
Igen, de ha nem produkálok skizofrén tüneteket, csak félek tőle, hogy az vagyok, akkor valójában nem vagyok az, így gondolom! De nagyon nehéz ezt belátnom.
A pszichológusom pszichiáterhez akart küldeni, nem igazán tudott ebben segíteni. Szerintem váltanom kéne, mert nem kellenek gyógyszerek.
Most is itt ülök a munkahelyemen, és csak azért, mert elolvastam a válaszokat, szar kedvem lett... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!