Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egészségügyben dolgozom....

Egészségügyben dolgozom. Kiderülhet e, hogy pszichiáterhez járok, családi trauma miatt?

Figyelt kérdés
Szociális szférában dolgozom.Kirúghatnak e,ha pszichiáterhez járok, vagy nem vesznek fel máshova ha kiderül?Haláleset történt, nagyon közeli és nem bírom feldolgozni egyedül.

2016. júl. 21. 07:12
 1/4 fosfosfosfos ***** válasza:
Ha magánkezelés, akkor nem. Ha kórházban, TAJ térítéses kezelésen voltál, akkor bármelyik orvos le tudja ellenőrzni.
2016. júl. 21. 07:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy ezért kirúgnának. Azért az durva lenne, hogy azért valakit elbocsátani, mert egy halál eset feldolgozásához segítséget kér. A mentális egészség is az egészséghez tartozik, jogod van akár tb-re is segítséget kérned ha nincs ép pénzed magánra és nem tehetik meg hogy e miatt kitegyenek egy munkahelyről mégha egészség ügy akkor sem. Tudok olyan ápolóról, akinek alkohol problémái vannak és elvonóra kellett mennie, mégsem rúgták ki. Nem elmebajos vagy, hanem egy halál eetet nem tudsz feldolgozni, lényeges különbség. Másik meg ez olyan mintha egy gyomorrontá miatt kirúgnának, csak mert ép beteg lettél. Szóval szerintem e miatt ne stresszelj, nem rúgnak ki és szerintem sok közük sincs hozzá, hogy milyen lelki bajaid vannak!
2016. júl. 21. 09:09
 3/4 anonim ***** válasza:
családomban rajtam kívül egy ember és ismerőseim között is három embert ismerek aki pszichiáterhez jár. Szóval szerintem rengetegen szednek nyugtatót, antidepresszánst és járnak pszichiáterhez. Ez manapság már egyáltalán nem szokatlan. Nem is értem hogy gondolhattad komolyan ezt a kérdésedet.
2016. júl. 21. 11:51
 4/4 homo ludensz ***** válasza:
Szerintem ha csak tartósan nem vagy betegállományban akkor nem is muszáj rajtad kívül meg pszichidokin kívül másnak tudni a problémádról. Esetleg ha beteglapot vagy kénytelen leadni akkor a BNO kód értő ember számára árulkodó.Úgy kellene hogy a cég vagy bármi saját hatáskörben oldja meg a problémádat s ne azon agyaljon hogy megszüntesse e vagy sem a foglalkoztatásodat. A pszichiátriai betegség nem egyenlő a gyagyás állapottal bár ezt egyszerűbb rásütni bárkire.
2016. júl. 21. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!