Hogyan lehetnék megint a régi én? Tönkrement volna az életem, valóban egy filmtől?!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat mindenkinek! #3 válaszoló hogy érted, hogy kevés külső inger ér? Ez alatt
mit kell értenem? Bocsánat, hogy vissza kérdezem de sok dologgal nem vagyok tisztában, nem teljesen értem mit jelent, nem
szeretnék semmit sem félreérteni. Egyébként nehezen megy nagyon, hogyha van egy olyan dolog ami tegyük fel számomra kellemetlen,
zavaró, és szeretnék más témával foglalkozni (mind1 mivel,csak evvel a témával nem,mert idegesít), akkor olyan 90-95% hogy nem fogok tudni más témára koncentrálni, és hát ugye ezt, hogy én télen mennyit sírtam meg rosszul voltam, azt a hangulatállapotot amiben én 2 és fél 3 hónapon keresztül voltam el akarom felejteni de úgy, hogy akkor se emlékezzek rá, hogyha erőltetnem kéne magam..:( #4 válaszoló van benne valami, nem is kevés. Dehát ő mégis csak egy tanult ember nem? Nem a köpenyt teszi azt az embert,
amiért ő megszerzett bizonyos XY Címet, hírnevet magának, vagy de? Vagy csupán mert fehér köpenyben van, ennyire befolyásolhatóak
az emberek, mondván ő pszichológus? Végülis annyi igaz, hogy ő is csak ember. Jelenlegi utolsó (#5) válaszoló, de igen sajnos
azt a filmet néztük meg. :(
Szia! A Die Klasse (Az osztály) c. filmet láthattad azt hiszem, ami egy kiváló film, de valóban nem hasonló korúaknak való, mint Te.
Amit most átélsz, az teljesen normális dolog, és erős kétségeim vannak affelől, hogy rajtad kívül más társaid ne küzdenének hasonló "tünetekkel", max. titkolják. Azok a motivációk, indulatok, amik ebben a filmben vannak láthatóan felkészületlenül értek Téged, ami a korodban teljesen érthető. Nekem is volt hasonló élményem (a Hannibál c. film egyik jelenetnél), én egy egész délután nem tértem magamhoz, olyan voltam, mint egy zombi, az agyam képtelen volt a látottakat feldolgozni.
Ami történt az az, hogy nálad most átszakadt egy fal, ami úgymond a valóságtól eddig elválasztott téged - nem azt mondom, hogy minden megtörténhet úgy, ahogy abban a filmben, de egy ember sajnos eljuttatható arra pontra, hogy olyan dolgokat műveljen, mint amit az a két sárga földig lealázott srác művelt ennek a filmnek a végén. Ez azonban nem egyik pillanatról a másikra következik be, mint ahogy a filmben is látszik ez egy elég hossző folyamat, és meg tudlak nyugtatni: nem fogsz semmi meggondolatlan dolgot tenni pusztán amiatt, mert láttad ezt a filmet. Az önkontroll kb. 1 hét, legkésőbb hónap múlva teljesen vissza fog térni és úgy fogsz erre a filmnézős estére godnolni mint egy rossz emlékre. Sőt, ha hasonló brutalitással szembesülsz ezek után, még ellenállóbb is leszel, mert az elmédet már nem fogja felkészületlenül érni a dolog. Nem jó dolog, ami történt, illetve az nem jó, hogy így történt meg, de mindenképpen hasznos - ez nem jelenti persze, hogy ezek után minde sz*rt meg kell nézni, amivel egyébként telis tele van az internet és sokkal komolyabb károkat okozhat. De pusztán a nézéstől nem leszel gyilkos és nem fogsz még csak megőrülni sem. A soraidból egyértelmű, hogy érző ember vagy és a jóra törekszel, és ez számít semmi más - az ilyen ingerekkel pedig előbb vagy utóbb mindenki kivétel nélkül találkozik.
A tüneteidre pedig ne keresgess rá, egyszerűen csak várd meg, amíg kitisztul az elmédből ez az élmény, beszélj hozzád közel álló emberekkel erről ősztintén. Az, hogy valaminek a tüneteit produkálod még közel sem egyenlő azzal, hogy szenvedsz is az adott "betegségben" pláne 13 évesen...úgyhogy nyugodj meg, és beszéld ki magadból a dolgot, ez a lehető legjobb tanács ebben a helyzetben. Fel a fejjel, el fog múlni! :) 29/F
Az egy brutál film.Én is láttam.2 naig sokkos állapotban voltam kb.
A film nézése közben elég sokszor kerülgetett a hányinger.
(Akik látták azok gondolom tudják)
Tényleg nem kellett vonlna aht megnéznetek :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!