Próbáltatok már alkalmazni idős, demens betegnél gingko biloba-t? Tapasztalatok?
Kialakult, előrehaladottabb demenciára hatástalan. A ginkkobiloba és minden más is. Hány éves, milyen tünetei vannak?
Megelőzésre, kezdeti stádiumban esetleg jó hatása lehet, bár nem lehet megállapítani.
Én is adtam ilyet, de nem használt sajnos.
2-es: az időskori demenciára sajnos semmilyen hatásos gyógyszer nincsen. Az agy zsugorodása idézi elő, ez fizikai elváltozás.
A kérdezőnek: A pszichiáter nem szokta megmondani, hogy nincs esély a javulásra, folyamatosan romlani fog az állapota. Lehet venni ginkgobilobát, rohadt drága, de nagyjából nulla a hatása.
83 éves betegnél föl kell készülni az állapotromlásra és pár év alatt a teljes leromlásra , aztán... de ezt mindenki tudja. A pszichiáterek azért nem szokták elmondani, hogy mi várható, mert akkor a gyengébb idegzetű családtagok ott előttük összeomlanának. Rettenetesen nehéz dolog egy demens beteg ápolása éveken keresztül, nagyon megneheziti a család életét, későbbi fázisban egy embernek állandóan vele kell lenni, stb. Iszonyuan nehéz, én végigcsináltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!