Melegekkel szemben toleráns budapesti pszichológust ismertek?
Kettessel egyetértek maximálisan, ebben a szakmában tényleg nagyon lényeges az önismeret, az önelfogadás, ami szinte automatikusan magával vonja a másokkal szembeni toleranciát.
A pszichológia lényege éppen az, hogy a páciens önmagává válhasson, a terapeuta értékítéletei nélkül, és ehhez elengedhetetlen, hogy a terapeuta sok mindenre nyitott és elfogadó legyen. Nem csak a szexuális beállítódást illetően, hanem minden más téren is. Nagyjából "ami neked jó, azt elfogadom" attitűdöt kell, hogy képviseljen, természetesen olyan módon, hogy az TÉNYLEG jó legyen a páciens számára és hosszú távon a környezete számára is.
Ugyanakkor a kérdést jogosnak tartom, mert magam is ismerek olyan pszichológusokat, akiknek a saját világképébe nem férnek bele bizonyos dolgok (pl. vallásos meggyőződésük miatt), és nyilván senki nem szeretne felesleges köröket futni, elutasítást megélni, ezért nem árt, ha már eleve olyanhoz megy valaki, aki jó eséllyel vállalja és szívesen dolgozik vele. Ezért ajánlottam a kérdezőnek olyan terapeutát, akiről biztosan tudom, hogy vannak meleg páciensei.
És akkor ezt az óradíjat nekem kell fizetnem, vagy a TB támogatja a kezelést?
Sajnos eléggé drága. :(
A hazai ellátórendszerben ingyenes kezelés csak azoknak jár, akik súlyos gondokkal küzdenek, mivelhogy igen sokan vannak. (Mondjuk súlyos depresszióval, pánikbetegséggel senkit nem hajtanak el.)
DE: a terápia akkor hatékony, ha a páciens és a terapeuta személyisége passzol, ha jó a szakember (sajnos nagyon sok a kókler a szakmában), megfelelő módszert alkalmaz, stb.
TB-alapon lutri, hogy kit fogsz ki: mennyire jó szakember és mennyire passzol hozzád. És ha mondjuk nem a megfelelő szakemberhez kerülsz, akkor többet árt, mint használ.
Ezt a cikket találtam, sajnos többet én sem tudok a témáról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!