Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Faradsagtól lenne? Vagy mi...

Faradsagtól lenne? Vagy mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés

Elől járóban annyit, hogy van két fiam akikhez éjjel többször is kelnem kell! Reggel 5-kor kezdődik a nap és 10 körül ér csak véget. Na szóval. Reggel mikor felkelek szörnyen türelmetlen vagyok. Valami furcsa izgulásra hasonlító dolgot érzek. Majd ez lassan elmúlik és jönnek a testi fájdalmak. Fáj a hátam, néha a mellkasom. Van, hogy délelőtt sírok.. Teljesen ki vagyok lelkileg. Régebben folyamatos hányingerrel küzdöttem. Aztán volt torok gombóc érzés most ez. Vagy esetleg szorongás lenne? Pánik beteg nem hinném, hogy vagyok mert nem hirtelen jön és nem roham szerű. Meg a pszichológus is azt mondta hogy nem hinné, hogy az.

Lehetséges, hogy a kimerültség okozza? Gondolom az is rá tesz egy lapáttal, hogy nincsenek barátaim meg nem is nagyon van magamra időm. Magányos vagyok. Párom dolgozik nem tud segíteni. Az érdekes az egészben, hogy legtöbbször estére minden megszűnik és sokkal jobban vagyok. Már minden létező vizsgálatra elmentem. Hasi uh, gyomor tükrözés, EKG, kardiológiai, fül-orr-gégészeti, neurológiai rendeléseken is voltam már, verkép is jó. Már csak a pajzsmirigy van ami szóba jöhet. De most épp nincs az endokrinológus fő orvos így várnom kell!

Valaki esetleg valami ötlet? Vagy van valakinek ugyan ilyen baja és már kapott rá választ? Házi doki szerint stressz okozza!

2016. jún. 1. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Kimerültség, stressz. Nem csoda ha soha nem tudod magad kialludni, kipihenni.
2016. jún. 1. 14:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez kimerültség.
2016. jún. 1. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Az idegesség, stressz, és az ebből kialakuló pszichés betegségek eredete, hogy akinek állandóan szorítja a torkát valami, az ideges, stresszes lesz.

A túliskolázottaknak azt az állítását nem kell elhinni, hogy a stressz okozza a gombócot a torok alatt, mert a valóságban ez fordítva van.

A gombóc az valós, mégpedig egy fedeles nyelőcsőtasakról van szó, amibe bekerülnek ételmaradványok. Az itt rothadó bomladozó romlott étel a nyomorba kerülve okoz rosszulléteket, mint mikor romlott ételt fogyaszt. Hányinger, hasfájás, bélgörcsök stb.

Csak ezt nem lehet sem időben sem térben a táplálkozáshoz kötni, mert a tasak tartalma vélelemszerűen kerül a gyomorba. Idővel, a tasakban bomladozó anyagok a nyelőcső felső szélénél elérik azt a vaskos agyi idegnyúlványt ami a nyelőcső hátulsó falára irányul. Ezek a sók savak csípik, marják ezt az idegnyúlványt, és mert ez nincsen bekötve a szervezet helymeghatározó rendszerébe, ezért itt fáj, ott fáj eleinte. Mikor már az embernek a haja is fáj, akkor már agyilag teljesen zokni, és az orvosok sem foglalkoznak vele.

Van egy jó hírem is. A tasak tartalmát ki lehet masszírozni, egy rezgő géppel. Miután ezt megtettem, néhány nap elteltével már a sok éve használt fájdalomcsillapítót is elhagytam, és a dilibogyókat is.

Az életem lassan rendeződött és már én is szeretek élni!

2016. jún. 1. 16:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy ezektől már annyira kimerül az ember, hogy szinte semmihez nincsen kedve, semminek képtelen nekiállni, és aminek nekiáll az is félben marad. Ennek már pánikbetegség a következménye.

Ha nem szabadulsz meg a gombóctól a torkod alatt, még el sem tudod képzelni hogy ez után milyen szenvedés vár rád!

2016. jún. 1. 16:22
 5/9 A kérdező kommentje:
A gombóc a torokban már elmúlt. Plusz csak akkor jelentkezett mikor már a sírás határán voltam. Ezt egyébként amit írt/ál hogy vette észre? Orvos? Vagy hogy? Mert még életemben nem hallottam róla.
2016. jún. 1. 16:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Mi az orvosi megnevezése? Utána olvasnék.
2016. jún. 1. 17:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Utána olvastam! Érdekes egy dolog. De mivel már voltam gyomor tükrözésen és nem látott ilyet az orvos, úgy gondol kizárhatom! :)
2016. jún. 1. 17:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem kéne kizárnod. A fedeles tasakba a gasztrookos nem lát bele, mert egy fedő hártya takarja el. És az orvosi könyvek is a lelki betegségeket részesítik előnyben.

A gombóc nem tűnt el, csak kicsit kisebb lett mert nem fogyasztottál olyan ételt, ami megtölti. A nyomást most is érzed, csak a tudatodig már nem jut el, mert az orvosságok elvágták, az agy és a gombócérzés közötti drótot. A hát és mellkas fájdalom erről tanúskodik. A rosszullétek is eleinte csak ritkán jönnek ki. Később ezek a tünetek egyre sűrűsödnek.

2016. jún. 1. 17:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Én már több éve véletlenül lenyeltem egy szopogatni való savanyú cukorkát. Éreztem, hogy a nyelőcsövem alsó részében megállt, nem jutott be a gyomorba. Sűrű nyelések közepette egyre csak kúszott vissza a garatom alá. Azt az idegölő szenvedést az ellenségemnek sem kívánom, amit abban a négy hétben éltem át, míg a cukorka végül eloldódott. Az egész csontvázam fájt mint szuvas fog amikor ráharapsz.

Én már abszolút nem bíztam az orvosokban, hisz négy évtized alatt azzal traktáltak, hogy lelki bajom van, hogy beképzelem a gombóc szorítását, négyszer voltam ez idő alatt gyomortükrözésen, minden alkalommal mást diagnosztizáltak. A fedeles nyelőcsőtasakról én is csak most az elmúlt években szereztem tudomást.

Nem tudom, hogy neked mi a bajod, de a leírásod dettó ugyan az, mint nekem fiatal koromban.

2016. jún. 1. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!