Van akinek már elmúlt ez a fajta szédülése?
Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy azok beszámolóit várnám akiknek pontosan ilyen jellegű szédülése volt.Olyan jellegű a szédülésem, mintha nem szilárd talajon járnék (inogna a föld),reggel enyhébb formában majd estére általában bedurvul.Tehát nem forgó jeleggű.Néha fáradékonysággal és fejfájással is párosul.Elöször tavaly szeptemberben éreztem, de csak nagyon ritkán,hetente párszor mintha megingott volna a lábam alatt a talaj,illetve lépcsőzve éreztem egy enyhe bizonytalanság érzést.Mivel 2 éve erős szorongással/pánikkal küzdök amit gyógyszer nélkül is viszonylag kordában tudok tartani így egyből arra gondoltam, hogy csak a szorongás egy újabb tünete.Ám a pánik szituációhoz kötött,itthon tünetmentes szoktam lenni alapesetben ezt pedig itthon is érzem.Októberben körülbelül egy-másfél hónapra teljesen meg is szűnt ez a fajta enyhe szédüléses tünet,el is felejtettem.Majd egyszer csak újra elkezdődött és egyre gyakoribbá vált és fel is erődödött.Nyilván ahogy erősödtek a tünetek egyre rosszabb gondolataim és félelmeim támadtak ezzel kapcsolatban.Már azon voltam, hogy végre elmegyek háziorvoshoz és legalább kérek egy vérképet és vérnyomásvizsgálatot amikor iszonyatosan felerősödött a szédülésem.Egyenes talajon is olyan volt mintha folyamatosan méteres szintkülönbségeket lépkednék.Talán ezt nevezik „hajós” szédülésnek.Ez néhány napig tartott.Elmentem neurológushoz, egyből a szorongásra fogta,ezután megjött a vérkép ami tökéletes volt és a vérnyomásos is teljesen rendben volt.Úgy éreztem napról napra enyhünek a tünetek,néhány napra szinte teljesen el is múlt.Ezután le is vizsgáztam egy nehéz tárgyból,azt gondoltam, hogy ez a plusz stressz okozhatta ezt az új tünetet.Sajnos mégis szépen lassan újra visszajött, egy enyhébb de állandó formában.Ezután még elmentem koponya MR-re is és szemvizsgálatra illetve fül orr gégészetre,szerencsére minden negatív volt.Nem maradt más, mint a lelki ok ami valahol megnyugtató mégis eltelt félév és szinte semmit sem enyhült.Aki átélte ugyanezt annak mitől múlt el?Nyilván azonnali megoldásra én sem számítok de azért így félév elteltével eléggé el vagyok keseredve, hiszen mindennap próbálok nem tudomást venni róla, mégse akar megszűnni.Könnyű azt mondani, hogy a depresszióból vagy a pánikból kell kigyógyulnom, de ez a szédüléses tünet jóval a pánikbetegségem után keletkezett és jobban a depresszió felé sodort mivel már azt a minimális örömforrásaimat (pl sport) is eléggé tönkretette. C-vitamin és hasonlók nem segítettek, a vérkép pedig kizárta, hogy valami hiány miatt állna ez fönn.Szóval nem is a miértjére volnék kiváncsi mert 100% hogy lelki okai vannak, illetve már hosszabb ideje egzisztenciális bizonytalanságban élek szóval a jövőbe vetett bizonytalanság is kipipálható mint lehetséges ok. Igazából jó lenne olyan beszámolót hallani akiknek ez magától elmúlt egy jobb időszakukban.Olyan akiknek évek óta folyamatosan ez fenn áll inkább ne írjanak mert mégjobban elkeserítenek :D2016. máj. 30. 16:28
1/7 anonim válasza:
A szorongástól van.
Elmúlni csak akkor fog, ha azt gyógyszeresen elnyomod.
Tapasznyalat.
2/7 A kérdező kommentje:
Ilettve még akkor ha elmúlik a szorongás nem? :D
2016. máj. 30. 22:17
3/7 anonim válasza:
Ja, csakhogy az nem múlik el tartósan.
4/7 A kérdező kommentje:
Ugyan nekem még nem sikerült elmulasztani a szorongást, bár a körülmények sem éppen kedveznek neki de azért jó pár példát hallani rá akik kigyógyult a pánikbetegségéből vagy a szorongásából.Igazából nekem is fokozatosan javult maga a pánik nekem,igaz embertelenül lassan, ezért is nagy kérdőjel nekem, hogy akkor miért produkálok újabb tünetet.
2016. máj. 31. 14:35
5/7 anonim válasza:
Akaterőd meg van, írás fel gyógyszert, két hét és elmúlik. Nekem is ez van, ma megyek pszichiáterhez. Beszéltem egy asszisztens nővel, neki a fia volt így 6 éve, elkezdte az antidepresszánst és két hét múlva kúgyógyult. Keress meg egy orvost. Hidd el meg éri.
6/7 A kérdező kommentje:
Azért írd meg ha tényleg megszüntette a gyógyszer, más mellékhatások nélkül
2016. jún. 10. 10:43
7/7 freqvence válasza:
Szia!Kíváncsi vagyok,hogy állsz a szédüléseddel. Én már 3 hete szédülök,én is voltam szívorvosnál,fül-orr-gégésznél,szemvizsgálaton,neurológusnál,koponya MR-en,tegnap vettek tőlem vért és több féle gyulladásos,vírusos betegséget fognak keresni,annak ellenére,hogy a dokik is mondták,hogy nem hiszik,hogy bármi szervi megbetegedésem lenne.Az orvosok és már édesanyám is mondja folyton,hogy szerintük én csak bebeszélem magamnak és ennek lelki alapja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!