Mindent elrontotram, nem tudom kijavítani a hibăkat, mit tegyek? 18/l
Tudod, hogy hol akarsz továbbtanulni, gondolom, ebből következően azt is, mit szeretnél majd dolgozni. Ősszel tehetsz javító érettségit, lesz rá időd, hogy felkészülj. A szerelemből majd szép lassan kigyógyulsz, most pihenj, pár hétre tedd félre a könyveket, légy a barátaiddal. Keress tanárt, aki segít a felkészülésben, és nyár közepétől nyugodt, módszeres tempóban vedd végig az anyagot. Ha túl vagy a javítón, keress valami melót, akár olyat, aminek köze van a leendő szakmádhoz, februárban pedig add be a felvételit. Tanulhatsz nyelvet is ebben a plusz évben, az is hasznos.
18-19 évesen még semmi nincs veszve, fel a fejjel!
De én nem akarok olyan helyre menni, ahol nem akarok tanulni. Szeretnék találni vmit, ami kell nekem, amivel foglalkozni akarok.
Nem fizeti a családom az egyetemet, félre értetted!
Csak azt akarják h menjek el oda ahova felvesznek.
Államira. Én olyat szeretnék tanulni, ami tényleg érdekel.Nyilván be is fejezném...
Ne érezd úgy, h teljesen veszve van minden. Nekem ugyan ez volt tavaly. Az érettségim bár jó lett, mégsem vettek fel oda, ahova szerettem volna. A szerelmi dolgaim sem úgy alakultak, ahogy terveztem... Ha nem fognak felvenni, ne törj össze teljesen, menj el dolgozni egy évet valahova, vagy ha annyira rossz lett az érettségid, jövőre újra leteheted. :)
Katasztrófa volt a tavalyi évem, viszont ez a mostani a teljes ellentéte. :) Szóval csak nyugi, mindig vannak hullámvölgyek. Olyan nincs, hogy mindig minden rossz. :)
Nekem az egész családom diplomás, én vagyok a "fekete bárány", akinek még érettségije sincsen, mégis úgy érzem, hogy teljesen kerek az életem.
Szerintem sokkal fontosabb, hogy azzal foglalkozz az életedben, amit SZERETSZ csinálni, ne pedig a külső elvárásoknak próbálj megfelelni (legyen az akár szülő vagy haverok). Ha megtalálod azt, amit szeretettel tudsz csinálni és boldoggá tesz szerintem nyert ügyed van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!