Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik képre mi lehet jó...

Melyik képre mi lehet jó válasz? Rorschach-teszt képeire gondolok. Mikor nem vagyok "dilis"?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 8. 23:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 9. 00:00
 2/12 anonim ***** válasza:
59%
Az igazi Rorschach-tesztet, amit az orvosok használnak, nem rakják fel a netre, mert onnantól nem lenne már értelme, előre fel lehetne készülni. Szóval szerintem a legtöbb ember nem tudhatja, hogy néznek ki azok a pacák. Hasonlóak vannak, mint pl. az indexes is (bár sztem az is inkább poén).
2010. ápr. 9. 00:13
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
ha makacsul kitartasz amellett, hogy mindegyiken értelmezhetetlen paca látható, akkor "dilis" nem vagy, max betegesen "normális". :D
2010. ápr. 9. 10:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt így nem lehet meghatározni. Azt nézik legkevésbé, hogy mit látsz rajta. Sokkal lényegesebb, hogy mennyire részletesen, a kép melyik részén (a színes vagy a fehér adja ki a mintát), stb, stb...

Egyébként is, ügyvédnek és orvosnak nem hazudunk! ;)

2010. ápr. 9. 17:21
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! ;)

Pszichológus és az orvoslás?

Hát... Tudnék olyan picológust mondani, aki olyan diagnosztikát állított fel valakiről, hogy a fülem kettéállt a hallatán... "Világképe rendezett, bár ember nem szerepel benne"

Makacsulkitartós tippet köszönöm! ;-)

2010. ápr. 9. 21:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia én pszichológus vagyok:) A Rorschachnak a kiértékelése olyan bonyolult, hogy mi is évekig tanuljuk:)) Átverni az az ember tudná, aki profi módon ismeri a tesztet. Miért félsz ettől a teszttől? Olyan diagnózis, hogy "dilis", nincs a pszichiátriában :))

Nyugi!

2010. ápr. 10. 16:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindegyik képre "pacát" mondasz, ami értelmezhetetlen, az azt jelenti, hogy nagyon megütköztél a vizsgálattól és valami oka van ennek..)) Ezért írtam, hogy nagyon bonyi a teszt, jobban jársz, ha valós válaszokat mondasz.
2010. ápr. 10. 16:05
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A "dilis" értékelést a " [link] oldal tesztje alapján vettem...

Tudom, hogy nem valódi, de kicsit aggodalommal tölt el...

És most nézem: ha ugyanazt a kombinációt töltöm ki is mindig más és más eredmény jön ki...

Internet-humor... ilyen téren nagyon nem szeretem...

Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 10. 19:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az az oldal, amit linkeltél szakmailag totál falsch...!!! A rorschach-hoz semmi köze!

Poénnak jó, de totál nem így működik a teszt ebben a formában!

Pontosan az a lényeg, hogy mit asszociálsz rá SZABADON, mindenféle kész válaszlehetőségek nélkül.

2010. ápr. 10. 21:17
 10/12 anonim válasza:
Az interneten fellelhető tesztek totális baromságok!az ilyen szabad asszociációra épülő és a kiértékelő személy kiváló szakértelmét igénylő tesztek mint akár a Rorschach-féle teljesen kizárt online felületen elvégezni!Ezekre felkészülni vagy becsapni lehetetlen!őszintének kell lenned elsősorban magadhoz és a pszichológushoz ha valós képet szeretnél önmagadról,a személyiségedről
2015. okt. 16. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!