Kiprobálta /felhivta már valaki a lelkisegély-vonalat?
Kipróbáltam kétszer, két különböző időben és két hölggyel beszéltem.
Semmi értelme nem volt. Azt gondoltam, legalább kicsit megkönnyebbülök. De egyáltalán nem ez történt, hanem ennek az ellenkezője. Teljesen az volt az érzésem, hogy mindkét nő csak 8 általánost végzett és semmilyen lelki szakmai tudásuk nincs.
Azt mondta az egyik nő, ha öngyilkos akarok lenni, az az én saját döntésem, ebbe nem szólhat bele, nem adhat tanácsot, nem fog véleményt mondani, így inkább beszéljünk másról. De az lenne a legjobb, ha baráttal vagy szomszéddal beszélgetnék. Amikor elmondtam, nincs barátom és a szomszédaimhoz nem tudok fordulni, akkor azt mondta, de akkor is tegyem meg. Aztán elköszönt.
A másik nő pedig kifejezetten éreztette, hogy terhes a beszélgetésünk és azzal kezdte, ugye nincs problémája? Amikor azt mondtam, de van és szeretnék benne tanácsot kérni vagy azt, hallgasson meg egy kicsit, akkor azt mondta, neki is vannak gondjai, méghozzá nagyok és azt sem tudja, hogyan jöjjön ki belőle.
Többet nem hívtam fel a lelkisegélyt.
Nem is értem, milyen képzést kapnak, amikor nem hatékonyak, inkább megbetegítők.
Ha neked sikerült jóval beszélgetni, akkor szerencsés vagy.
Viszont, azzal, hogy azt írod, .....mellé nyúlhattunk, ezt hívják "áldozathibáztatásnak". Ez a mondatot azt jelenti, hogy mi tehetünk arról, hogy rossz segítővel beszéltünk. Tudom, nem így akartad írni, de mégis ezt jelenti.
Szerencsésebb az ilyen mondat: pl. "sajnálom, hogy akivel beszélgetettetek, nem volt szakmailag felkészült".
Nagy különbség!
Érdemes figyelni jobban a szavakra, mert olyan embereket bánthatunk meg, akik nem tehetnek valamilyen kellemetlen helyzetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!