Miért van itt ilyen sok "pszichopata lennék? "jellegű kérdés?
Ennek szerintem 2 oka is lehet.
1. Érzik magukon, hogy valami nem oké, de nem tudják meghatározni, hogy mi is az pontosan. Ezért próbálnak keresni egy nevet, definíciót, ami támpontot adhat nekik.
2. Egyszerű "divat". Magyar fülnek a szociopata, vagy pszichopata szavak nem hangzanak durvának. Inkább érdekesnek. Fiatal korban szinte mindenki "egyéniség" akar lenni. Ha XY-ra rámondanák iskolában, hogy szocio/pszichopata, akkor ő lenne a nagy egyéniség. Mindenki őt bámulná, róla beszélne. Lényegében menőnek akarnak ezek az emberek tűnni.
Pár éve volt egy nehezebb időszakom, és akkor érzelmileg kiüresedtem. Azt hittem, nem is tudok már érezni, és azt hittem, pszichopata vagyok. Akkor megijedtem, mert érezni akartam. Persze, később, ahogy minden rendbe jött, rájöttem, hogy én is tudok ugyanannyira érezni, mint mások, csak a lelki kifáradás miatt nem tudtam érezni.
Szerintem sok esetben ez lehet a háttérben.
Amúgy engem valamiért érdekelnek a pszichopaták (mármint úgy értve, hogy szívesen megismerkednék egy-két ilyen emberrel, talán inkább a morbid, furcsa "fajtájukkal", de csak azért, mert kíváncsi vagyok a világukkal. Szóval nem úgy, hogy vonzódnék hozzájuk, csak érdekelnek.).
A papírod miatt viszont ne gondolj rosszakat, általában fel sem tűnik az embereknek, ha valaki pszichopata, mert teljesen olyanok vagytok, mint a többiek, a legtöbben tökéletesen be tudnak illeszkedni. Sőt, a jó pozíciókat betöltők között (pl. cégvezetők, politikusok) is sok "pszichopata" van, mert értetek ahhoz, hogyan érjétek el a céljaitokat. Ha nem mondod el senkinek, hogy pszichopata vagy, akkor senki nem gondolna furcsának.
Ennyi. Nagyon irritálo de biztos skorpio fhaszomok akik azok akarnak lenni mert ugye jaj de meno.
En ugyanigy cringelek amikor valaki skizofrennek hiszi magat csak mert pl szamitogepfuggo es virtualis vilagban él.
Anno nagyon tagadtam hogy bajom van megis pszichiáter lett a vege es bumm, skizoaffektív vagy nesze neked..
18/l
Amúgy b*ssza a szemem a nárcizmus ebben a lerdesben de egyet is ertek mert irritalo 14 eves csicska idegesítőbbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!