Gyermekpszihológus (Lehetőleg) ingyenes telefonszámokat tudnátok írni? 15/L (több lent)
A pszichológusokkal vigyázni kell, mert nem mindenki ért ahhoz, amit csinál. Lehet, hogy többet ártanak, mint segítenek.
Volt, amikor engem is érdekelt a téma, de csak kíváncsiságból olvastam róla, nem terveztem semmi ilyesmit (bár azért egyszer-kétszer az is megfordult a fejemben, de nem azért kerestem rá a neten). Egy öngyilkosság-megelőzéssel foglalkozó oldalon szerepeltek olyan dolgok, hogy hogyan kezdjünk el beszélgetni olyan emberrel, akiről azt gondoljuk, hogy arra készül. Ahogy olvastam, az járt a fejemben, hogy ha én akarnék öngyilkos lenni, biztos felidegesítene, ha így közeledne valaki hozzám. Ezt a cikket pedig olyanok írták, akik "értenek" ehhez.
Az öngyilkosság olyan dolog, amit csak az érthet meg, aki átéli azokat az érzéseket. Volt, amikor én is majdnem megcsináltam. Igazából Isten volt az, aki segített.
Nem tudom, vallásos vagy-e. Ha igen, akkor én azt tanácsolnám, hogy beszélgess olyan emberekkel, akik lelki-hitbeli segítséget nyújthatnak. Én például egy pappal beszéltem meg a dolgot, aki sokat segített nekem, és imádkozott értem.
Nem azt mondom, hogy rossz a pszichológus, de azért vigyázni kell velük. Lehet, hogy sikerül találnod egy olyan embert, aki tényleg rengeteget tud segíteni, de lehet, hogy csak még inkább tönkretesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!