Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Számítógép függő vagyok,...

Számítógép függő vagyok, hogyan tudnék változtatni?

Figyelt kérdés

Hiába mondjátok, hogy kapcsoljam ki, ez olyan mintha egy alkoholistának mondanátok hogy ne igyon.

A problémáim elől menekültem a metin2 késöbb word of warcraft világába. : nem tudtam beilleszkedni a közösségbe, csesztettek az osztálytársaim, otthon idegesített valaki, depresszió, szorongás.

Főleg a középsulis időszakom volt ilyen, de már előtte is túlzásba vittem, biztos vagyok benne, hogy emiatt alakult ki nálam gerincferdülés. Régebben egész jó, szálkás testem volt, ez eléggé átváltozott pocakos, görnyedtté.

A nyaraimat teljes mértékben a játék tette ki. Reggeltől hajnali 3-ig.

Mostanában azért próbálom csökkenteni, eljáruk futni, úszni, biciklizni de ez maximum 2 óra a többi időt játékkal netezéssel töltöm.

Megvan a napi 7-8 óra game.

Eléggé elmagányosodtam, amúgy is nehézségeim vannak a kapcsolatok kialakításával.

Ez így normális ha melette rendszeresen mozgok? rádöbbenek, hogy mennyire le vagyok maradva a kortársaimhoz képest tájékozottságban, szókincsben, egyéb tevékenységekben.

Ha nem gépezek, akkor telefonon olvasgatok.

Nagyon kötődök a wowhoz, nem bírom ki hogy ne legyek bejelentkezve, nehogy lemaradjak valami érdekességről, a klántársamnál hamarabb szerezzem meg az adott felszerelést, nekem legyenek a legjobb cuccaim, tudjak villogni a többiek előtt, hülyéskedni.

Amikor elmegy a net, vagy elromlik a gép ideges leszek.

Boldogságérzetet ad, ha játszhatok, főleg ha el is érek valamit benne, sikerélmény.

20/F

2016. márc. 20. 23:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Csak a kapcsolataid építésével lendülhetsz túl ezen...

Hova jársz? Fősuli, egyetem? Biztos van bőven ember, akivel barátkozhatnál. Csak meg kell találni a megfelelő személyt. Sajnos a játékba menekülés nem lehet egy ember életcélja. Régebben én is visszahúzódóbb voltam, aztán ahogy egyetemre kezdtem el járni, megváltozott minden, s ezt is kizárólag egy embernek köszönhetem, úgy érzem. Azóta eléggé háttérbe került nálam ez a számítógépezős téma. Félre ne érts, játszok én is a mai napig, de nem olyan ez nekem, mint a levegő. Amikor csak tehetem, a barátaimmal vagyok, szórakozok. Ha otthon van az ember, akkor nyilván a számítógéphez nyúl előbb-utóbb. De akkor is mértékkel kell kezelni. Ha sokáig vagy fent, akár hajnalig, az meg főleg káros. A lényeg tehát, hogy keress társaságot.

2016. márc. 21. 00:18
 2/2 anonim válasza:

Teljesen átérzem a helyzetedet. Nem ennyire mint te, de én is eléggé függő vagyok. Állandóan azon jár az eszem, hogy mikor játszhatok újra, meddig, és ha már rettenetesen fáj a fejem, akkor sem vagyok képes lekapcsolni.

Van valami abban, hogy boldogságérzetet, sikerélményt ad. Amikor játszok, azt veszem észre, hogy nem stresszelek, egyszerűen kikapcsol. De ez rossz és ezért elhatároztam, hogy ez nem mehet így tovább.

1. amit tegyél, hogy próbálj meg mértékkel gépezni. Előre döntsd el, hogy mennyi időt fogsz játszani, és próbáld ahhoz tartani magad. Mindig kicsit csökkents a játékidőből!

2. távolodj el attól a helytől, ahol leggyakrabban játszol! És hagyd ott a telefonodat is. Szerintem ez az ami nagyon sokat segít. Ha például tudod, hogy már sokat játszottál, de megint késztetést érzel rá, menj ki sétálni, vagy menj el valahová. Múltkor elmentem meglátogatni a nagyszüleimet, kikapcsoltam a telefonomat, és elolvastam egy könyvet. 3 óráig teljesen nyugodt voltam, és még csak nem is gondoltam a játékra.

Szerintem a sok játék miatt az ember elfelejti, hogy azelőtt mivel szokta kitölteni az idejét... Ha te is így vagy vele, keress egy új hobbit. Nem kell annak extrának lennie.

3. Tűzz ki célokat magadnak! Ha már netezel, legalább ne játssz! Tanulj, olvass érdekességeket, tanulj nyelvet, bármit.

4. Táplálkozz egészségesen és sportolj, mert attól jobb lesz a közérzeted, és kevésbé fogod jól érezni magad ülve.

5. Barátkozz! Próbálj meg új barátokat szerezni, vagy légy a mostani barátaiddal.

És a legfontosabb, hogy mindig tudd, ezzel nem teszel jót magadnak. Tudom, hogy nehéz abbahagyni, én is már annyiszor éreztem, hogy inkább nem mennék sehová, szívem szerint egész nap csak jatszanék. De ha nem akarod, hogy így legyen, változtass.

Remélem, hogy sikerül, ha nem is leszoknod, de legalább kevesebbet játszanod, és visszatalálsz önmagadhoz. Sok sikert hozzá. 16/L

2016. márc. 21. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!