Ez valamilyen betegség lenne?
Tudom, hogy vannak hibáim, egyik ilyen lehet a túlzott büszkeségem, mindig mindent egyedül akarok megcsinálni. Épp ezért, ha problémám van, azt is egyedül akarom megoldani, gyakorlatilag nem tudok segítséget kérni... Pedig kéne, több dologban is. Nem tudok igazán mélyen bízni az emberekben. Nem tudok igazán megnyílni még a legjobb barátaim előtt sem. Ezek mellett folyamatosan stresszes vagyok, ebben a percben is jár a lábam, nem bírok nyugodtan ülni, csak nagy ritkán. Az arcizmaim is folyamatosan be vannak feszülve. Van amikor 10 perccel az ágyban fekvés után veszem észre este, hogy ellazulnak az izmaim, addig fel se tűnik, hogy be vagyok feszülve. Önmagában már az is nagyon furcsa számomra, hogy kiírtam ezt a kérdést..
Köszi a válaszokat!
Oké!
1. Nem teszel semmit. Hagyod, hogy a félelmeid, távolságtartásod, bizonytalanságod, antiszociális magatartásod, lustaságod, kényelmességed, kétkedéseid, gondolkodási hibáid, bizonytalanságod, bizalmatlanságod stb. uralja az életed. Ez a hozzáállás az egész életedre negatív hatással lesz. Nem fogsz tudni kapcsolatot létesíteni, megtartani azt. A sulit is nehéz lesz befejezni vagy nem fogod befejezni. Az egész életed az önsajnálatról fog szólni és arról, miért nem léptem időben.
2. Elhatározod magad, elmész a helyi pszichiátriai gondozóba, helyi kórház pszichiátriai osztályára (vagy magánrendelésre) és ott kérsz pszichoterápiás segítséget. Átgondolod: "Mit veszíthetek?" Aztán rájöhetsz, ha jó szakembert fogsz ki, akkor csak nyerhetsz a segítségkéréssel. Nem jó szakembert fogtál ki? Nem szimpatikus? Csak gyógyszerrel akar kezelni? Akkor keresel másikat.
A szakember megtanít egy halom jó dologra, amitől boldog, kiegyensúlyozott, egyetemet befejezni tudó, az életnek örülő, aludni tudó, kapcsolatban vidáman élő, szenvedésektől mentes ember lehetsz.
A Te döntésed: szenvedni akarsz vagy egészséget? Hidd el, nem olyan nehéz erre válaszolni és nem olyan nehéz változtatni merni sem. Csak annak nehéz, aki nem akarja jobbá tenni az életét, mert pl. élete a szenvedésben, betegségben élés, mert valamilyen előnye származik belőle.
Sok sikert a jó döntéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!