Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Így elbutul az agy, ha nem...

Így elbutul az agy, ha nem használják?

Figyelt kérdés
Öreg koromra már érezhetően nem úgy fog az agyam mint régebben. 14 évesen tisztában voltam mindennel, emlékeztem mi volt napokkal ezelőtt, fel tudtam idézni pontról pontra mi történt aznap. A logikám és a probléma megoldóképességem volt a legjobb. Olyan cifra mondatokat megtudtam fogalmazni nyelvtanilag helyesen, hogy csak néztek. Most 21 éves vagyok, és közel sem vagyok már toppon. Ma is elfelejtettem egy fontos dolgot, amit tegnap mondott nekem apám, ilyen régebben nem fordult volna elő. Egyébként a volt osztálytársamnak is elmeséltem ezt, és mondta hogy vele is ugyanez van. Nem felvágni akarok, de 14 éves korom óta a két kezemen megtudom számolni, hogy hány órát tanultam, azelőtt is alig tanultam heti átlagban max 1 órát. Ha napi 4 órát olvasnék, mennyi idő alatt nyerném vissza régi formámat?
2016. márc. 1. 18:59
 1/2 anonim ***** válasza:
14 éves korod előtt talán többet olvastál? Nem hinném, hogy a korod miatt, és azt se, hogy az olvasás, vagy tanulás hiánya miatt lenne a dolog. Nem lehet, hogy túl sok mindenre kell figyelned egyszerre? Felnőttként már sajnos probléma szokott lenni...
2016. márc. 1. 19:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Mint a konditeremben az izmainkat ,úgy az agyunkat is tudjuk fejleszteni!

Ezt hívják NEURONPLASZTICITÁSNAK (Nem kell megrekednünk egy adott szellemi szinten...)!

Szóval használd/"gyúrd" az agyad minél többet! (egyre bonyolultabb logikai feladatok...)

Én szerettem mindig is a tudományt/technikát (szeretem magamba szívni a tudást legyen az bármi) és tényleg nem fényezni akarom magam ,de a memóriám friss és üde (pedig néhanapján előkerül egy kis "zöldség" is ,ami köztudottan rontja a rövidtávú memó-t)!

2016. márc. 2. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!