Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha Xanax-ot szedek milyen...

Ha Xanax-ot szedek milyen mellékhatásokra számítsak?

Figyelt kérdés
Szorongásra írták fel...
2016. febr. 12. 13:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
A GOOGLE ad választ! Használd nyugodtan,ingyenes!
2016. febr. 12. 14:04
 2/19 anonim ***** válasza:
Szorongás ellen jó a xanax.Milyen hatásra számítson.Hát az sz igazság,hogy minnél többet vesz be az ember annál jobban hat,és sajnos függőséget okoz.Én 0,5 mg ost szedek.De valójában 4db 0,5 mg os után érzem azt amilyen hangulatban valóban jól vagyok.Ha ezt írták ki önnek akkor megvan az oka.(ez sz ön magánügye) De vigyázzon ne legyen függője mint én ! Most Orbánc fű teát iszok,és kezdek visszaálni a kiírt 0,5-re.Gyógyulást kívánok !
2016. febr. 12. 14:10
 3/19 anonim ***** válasza:
Betegtájékoztatót elolvasni luxus?
2016. febr. 12. 14:13
 4/19 A kérdező kommentje:

Nyilván tisztában vagyok azzal,hogy van betegtájékoztató.

Engem igazán személyes tapasztalatokra lettem volna kíváncsi olyanoktól,akik szedték.

Egyébként nem egyszerűen a szorongással van csak a probléma,más eredetű betegségem is van,és ezen sajnos a Xanax nem fog megoldásul szolgálni.

És ezért vannak kétségeim,hogy beszedjem-e.

Nem akarok ráfüggni semmire.

Az alapproblémámat sajnos nem oldja meg.

Pszichológussal még nem beszélgettem,ezt csak a házi orvos írta fel.

2016. febr. 12. 14:22
 5/19 anonim ***** válasza:
Akkor ne az orvosnak meg a betegtájékoztatónak higyj hanem névtelen embereknek egy fórumon.
2016. febr. 12. 14:42
 6/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ! A xanax-al kapcsolaos személyes tapasztalatom.(Én írtam,hogy ne legyen függője.) Nos nagyon jó gyógyszer a xanax,de igazából nagy mennyiségben jó,és alkohollal.Igen,én így csináltam ! Mindennapos veszekedések voltak a szüleim közt.Stresszes ember voltam,és alkohol problémáim is voltak,mivel amikor vita volt itthon elmentem a kocsmába.Aztán amikor éreztem,hogy az alkohol rabja lettem orvosi segítséget kértem.Az ideggyógyász pszihológushoz küldött az meg pszihiáterhez.Az utóbbi az az orvos aki bármilyen gyógyszert felírhat.Viszont a pszihiáter olyan gyógyszert is kiírt amitől elhíztam.Időbe telt de lefogytam.Kedves kérdező ! A xanax olyan érzést ad,hogy szabadnak érzi magát tőlle.De ez egy csapda ! Mert újra így akarja magát érezni az ember.Az a hatása hogy bizonyos ideig nem fél semmitől sem ! Ha fél pl a repülőn,ha bevesz 6-8 szemet akkor garantált,hogy elmúlik a félelmenpár órára.Viszont fáradtnlesz,és álmos,és nagyon sokat alszik utánna.Egy szerelmi bánatnután bevettem kb 10 szemet és aludtam majdnem 24-órát.Több évebszedem,és kiismertem a gyógyszert.Ezért írtam,hogy ne legyen függője ! A problémát kell megoldani ! Azóta már nem iszok alkohol,és most azon vagyok hogy gyógyteával letudjak jönni a normál adagra.Beveheti nyugodtan azt az 1 szemet! Ön dönt ! Kb félóra után hat.
2016. febr. 12. 14:45
 7/19 anonim ***** válasza:
elnézést a helyesírási hibákért mobilról írtam
2016. febr. 12. 14:48
 8/19 A kérdező kommentje:

Addig mindenképpen várok vele,amíg a pszichológust meg nem hallgattam.

Az a baj,hogy az én problémám nem ilyen jellegű.Nem maga a szorongás váltja ki,hanem maga a tudatom.Azt meg nem lehet kikapcsolni.

Legalábbis ilyen szorongásgátló gyógyszerekkel nem hiszem.

A saját tudatomat kellene legyőznöm,és ebben a Xanax szerintem nem fog segíteni.

2016. febr. 12. 14:59
 9/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ! Minden a tudatból indúl ki.Önnek van valami lelkigondja.Ezért elment a háziorvoshoz.A háziorvosal orvos beteg bizalmi viszony alapján beszélgetett.Az orvos úgy gondolta,hogy önnek 3x1 0,5mg os lesz a megoldás.(általában ekkora adagot írhat fel a háziorvos) De ön még nem vette be a gyógyszert hanem ide írt kérdést.Szerintem próbálja meg a xanaxot.Hiszen azt a háziorvosa írta fel önnek.Nem én,és egyikőnk sem erről az oldalról.A pszihológus egyébként a probléma feltárásában segít,de ő nem orvos s nem ír ki gyógyszert sem.Viszont a pszihiáter az írhat fel bármilyen gyógyszert csak itt van egy bibi...Nagyon szeretnek felírni pl antudepreszánst.(én ennek hatására voltam túlsúlyos) És tudja volt a TV 2-esen egy műsor régebben amiben egy egészséges ember elment a pszihiáterhez,és kijött két receptel.Ezzel azt bizonyították be,hogy bárkiben találnak problémát...Ugyanis az orvosok pénzt kapnak bizonyos gyógyszerek után.Plusz egy ismerősömnek a felesége félrelépett aztán ezért depresziós lett.Elment a pszihiáterhez és kapott szuper kis gyógyszereket,és ezután még rosszabb lett a nő.Újra és újra megcsalta a férjét,de már nem volt bűntudata sem depresziója.Érti hogy miért írtam ezt le ?! Az lett volna a jó ha a nő depresziós marad egy kicsit,és nem lép félre többet a házasságban.És még most is együtt lennének.De itt a pszihiáter a nőn rosszúl segített,vagy a nő nem mondta el,hogy félreblépett.Erre az esetre azért emlékszem ilyen jól mert egy faluban laktunk ezzel a nővel,és a gyerekeit itthagyta az apjukkal,és nem érdekelte,hogy mi van a gyerekeivel...Tehát a pszihiátria árthat is !
2016. febr. 12. 15:56
 10/19 A kérdező kommentje:

Mi ennek a gyógyszernek a neve,amitől meghíztál?

Én azt biztos nem szedem be,mert ha elhíznék csak depressziós lennék.

Nekem nincs szükséges antidepresszánsokra!!

Véleményen szerint ilyen gyógyszereket azért írnak fel,mert csak leakarnak rázni,ez a legegyszerűbb.

A betegségem ellehetetleníti az életemet,és ezért vagyok "depressziós",nem pedig lelki okok miatt.

Egy olyan mentális eredetű problémám van,ami fizikai tüneteket produkál,és az egyik létszükségletemet korlátozza,befolyásolja.

Én olyasmire gondolok,mint kineziológia,vagy hipnózis.

Az okát szeretném megtudni,illetve,hogy mi váltotta ezt ki nálam.Nem pedig "depiellenes" bogyókkal tömni magamat.

Nem bipoláris zavaros vagyok,akinek kedélyingadozásai vannak.

Hogy kicsit megértsérek leírom a problémát.

A betegségem neve "shy bladder"-szégyenlős hólyag szindróma.

Nem tudok idegen helyen,idegen emberek között pisilni.

És emiatt fizikai fájdalmaim vannak.

És attól,hogy beszedek ilyen bogyókat csak nyugodtabb leszek,de a tudatommal nem fogja elhitetni,hogy én nem idegen helyen vagyok.Ahhoz kb be kellene drogozni vagy a sárga földig leinni magam,hogy azt higgyem,hogy nem.

De én nem akarok egyik problémából a másikba,függőségbe esni.

Sajnos ez nem olyan egyszerű,hogy "nyom a mellkasom",vagy fáj a fejem.Azok idővel elmúlnak.

A hólyagom viszont nem ürül ki semmiféle gyógyszertől,az csak a "tudatom" tudja megindítani.

2016. febr. 12. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!