Elmebaj, skizofrénia, idegbetegség, vagy mi ez?
Apámnak 2 üzemmódja van:
1.passzív: bárki bármit csinál körülötte, nem érdekli, viszonylag kedves ilyenkor és csendes.
2. aktív: agresszív, hangoztatja véleményét hogy körülötte mindenki egy szar, magát tökéletesnek dicsőíti, a család többi részét pedig mindennek lehordja ordítva, és annyira felkavarja mindenki lelkiállapotát,hogy nem bírjuk ki könnyek nélkül, és minden apróságon felkapja a vizet.
Szerintem ez nem normális viselkedés egy 50 éves művelt, családos férfi részéről.. mi lehet vele a gond?
Szia! Én sem tartom valószínűnek, hogy ez kóros dolog lenne. Rossz a természete, amin lehet fejleszteni, de csak akkor, ha ő akarja. Ha nem akarja, nem lehet kényszeríteni, úgy nem működik. Annyit tudtok tenni, hogy ti fejlesztitek a saját önismereteteket, így kevésbé lesztek érzékenyek a hülyeségeire, és egymást erősítsétek lelkileg. Ha nem hat rátok a lelki sanyargatás, amit csinál, előbb-utóbb talán ő is jobb stratégiára vált.
Ha lehet vele beszélni, akkor jobb időszakaiban ezt is meg lehet próbálni, de előtte képezzétek ki magatokat kommunikációs pszichológiából, mert az ember az ilyen helyzeteket ösztönösen nem kezeli valami jól. Nagyon nem mindegy, hogy hogyan mondjátok meg neki, hogy mi nem tetszik, és nyilván az az érdeketek, hogy a lehető legjobban reagáljon.
Mindenesetre ez nehéz helyzet, tartsatok ki, és tartsatok össze :-) Fel a fejjel, menni fog :-)
El kell válni tőle a *****ba, majd akkor változik egy kicsit!, addig nem, én tudom...
Ugyan ilyenek voltak biztos az ő szülei is, plusz a munkája is lehet stresszes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!