Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmebaj, skizofrénia, idegbete...

Elmebaj, skizofrénia, idegbetegség, vagy mi ez?

Figyelt kérdés

Apámnak 2 üzemmódja van:

1.passzív: bárki bármit csinál körülötte, nem érdekli, viszonylag kedves ilyenkor és csendes.

2. aktív: agresszív, hangoztatja véleményét hogy körülötte mindenki egy szar, magát tökéletesnek dicsőíti, a család többi részét pedig mindennek lehordja ordítva, és annyira felkavarja mindenki lelkiállapotát,hogy nem bírjuk ki könnyek nélkül, és minden apróságon felkapja a vizet.

Szerintem ez nem normális viselkedés egy 50 éves művelt, családos férfi részéről.. mi lehet vele a gond?

2016. jan. 31. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem komoly a baj. Vagy a személyisége ilyen, vagy enyhén depis
2016. jan. 31. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én sem tartom valószínűnek, hogy ez kóros dolog lenne. Rossz a természete, amin lehet fejleszteni, de csak akkor, ha ő akarja. Ha nem akarja, nem lehet kényszeríteni, úgy nem működik. Annyit tudtok tenni, hogy ti fejlesztitek a saját önismereteteket, így kevésbé lesztek érzékenyek a hülyeségeire, és egymást erősítsétek lelkileg. Ha nem hat rátok a lelki sanyargatás, amit csinál, előbb-utóbb talán ő is jobb stratégiára vált.

Ha lehet vele beszélni, akkor jobb időszakaiban ezt is meg lehet próbálni, de előtte képezzétek ki magatokat kommunikációs pszichológiából, mert az ember az ilyen helyzeteket ösztönösen nem kezeli valami jól. Nagyon nem mindegy, hogy hogyan mondjátok meg neki, hogy mi nem tetszik, és nyilván az az érdeketek, hogy a lehető legjobban reagáljon.

Mindenesetre ez nehéz helyzet, tartsatok ki, és tartsatok össze :-) Fel a fejjel, menni fog :-)

2016. jan. 31. 13:40
 3/7 A kérdező kommentje:
van egy ikertestvére(kétpetéjűek) és ő is ugyanilyen csak nála a 2. állapot sokkal gyakrabban jön elő. engem meg érdekel az emberek viselkedése és annak a kiváltó okai, szóval szívesen figyelem és elemezgetem őket, és szeretném tudni hogy mi lehet ennek a hátterében.. lehet szó arról hogy gyerekkorukban nagyon elnyomták őket és most, felnőttkorukban élik ki magukat?
2016. jan. 31. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Akár az is lehet, ahogy sokminden más is. Amúgy ha még 18 alatt vagy vagy iskolába jársz, jogosult vagy állami pszichológusi ellátásra. Legegyszerűbb, ha van a suliban iskolapszichológus. Vele tudsz ilyenekről beszélgetni, és abban is tud segíteni, hogy te mit tegyél, meg a tudományos érdeklődésed is kielégítheti apukáddal kapcsolatban, hogy mi mire utalhat. Ártani nem fog, nyugodtan elmehetsz.
2016. jan. 31. 22:31
 5/7 anonim ***** válasza:

El kell válni tőle a *****ba, majd akkor változik egy kicsit!, addig nem, én tudom...

Ugyan ilyenek voltak biztos az ő szülei is, plusz a munkája is lehet stresszes...

2016. febr. 1. 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Csakis egy két méteres, idegbeteg, dülledt szemű, lófogú háripa változtathat rajta.
2016. febr. 2. 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:
hárpia*
2016. febr. 2. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!