Hogyan segíthetnék egy DEPRESSZIÓS fiatal ismerősömnek?
Nem voltam hasonlo helyzetben, leirom en hogy segitenek.Fontos az is mennyirre depresszios,csak olyan könnyü teli depresszio van nala ,vagy mar gyogyszeres kezelesen van.Csakis lassan,ha tudod miert depresszios,probalj vele arrol a dologrol beszelni amiert ez bekövetkezett,segits neki tippeket adni,elbeszelgetni,marmint ha akar,a legtöbbje ahogy tudom nagyon bezarkozik.Ha iylen akkor is latogasd meg,kerdezd mikell neki,valamilyen segitseg,add a tudtara hogy te veeld vagy barmi is törtenik,felhivhat ha rosszsul van stb.Ha jobban van,menjetek setara,moziba,valamit eggyütt csinalni,(itt függ a nem ,evkor),fözni,sütni,nöknel a kezimunka nagyon nyugtat,festes,iras...ferfiaknal valami hobi,vagy ha van hobitok,pl. horgaszas,csak az üzletekbe szetnezni,mi ujdonsag van.
Ha nem akar ki sem mozdulni,amint irtam ,add a tudtara hogy te ott vagy barmikor,barmi törtenik,neki ez biztonsagot jelent,latogasd meg,hivd fel stb.Vigyel neki valamit aminek örülni fog.
Mivel nem irtal kort es nemet igy nehez valaszolni,van-e a partner,iskola,egyetem,dolgozik,mit csinal,kivel el stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!